• Twitter
  • Facebook

Credits: 20th Century Fox Records

Op 18 oktober, maar dan in 1980, ging de Alarmschijf van de Nederlandse Top 40 naar ‘Never knew love like this before’ van Stephanie Mills. Het nummer werd geschreven door James Mtume en Reggie Lucas, die tevens respectievelijk toetsinstrumenten en gitaar speelden in het nummer. De inspiratie voor ’Never knew love like this before’ kwam van Reggie Lucas. Zijn pasgeboren dochter Lisa bracht hem op het idee.  

Stephanie brak door in 1975, toen zij de hoofdrol kreeg in de musical The Wiz.  Dankzij Jermaine Jackson kreeg Stephanie Mills niet veel later een contract aangeboden bij het platenlabel Motown. In oktober 1976 verscheen haar album, getiteld ‘For the first time’. Twee jaar later tekende ze een contract bij 20th Century Records. Daar bracht ze in datzelfde jaar een succesvol album uit, waarvan enkele singels werden getrokken, die overigens niet bij ons succesvol waren.  Dat veranderde in 1980  met het album ‘Sweet Sensation’. Op deze plaat stond de single ‘Never knew love like this before’.

De singel van Stephanie Mills werd een grote hit. In Amerika behaalde het de 6e plaats in de Billboard Hot 100. In Engeland stond de Amerikaanse zangeres op nummer 4 en in de Nederlandse Top 40 piekte de singel op nummer 1. Stephanie Mills kreeg een Grammy Award voor beste vrouwelijke R&B-zangeres; de componisten voor beste R&B-lied.  Het nummer was te horen in de speelfilm Rush Hour 2 uit 2001.  O.a. Melba Moore en Kelly Rowland namen een cover op van ‘Never knew love like this before’.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This