Op 21 september 1974 ging de Alarmschijf van Radio Veronica naar ‘Swinging on a star’ van Spookie & Sue. Het nummer werd geschreven door Jimmy van Heusen en Johnny Burke. In de Tweede Wereld Oorlog werd het nummer een hit voor Bing Crosby. Het kwam uit de speelfilm Going My Way. Het nummer leverde Jimmy van Heusen een Oscar op.  Spookie & Sue bestond uit Ivan Groeneveld en de Britse Sue Chaloner.

Groeneveld maakte eerder deel uit van de Swinging Soul Machine. Deze band scoorde een grote hit met de instrumentale single ‘Spooky’s Day Off’, opgenomen op de dag dat zanger Ivan vrijaf had genomen; vandaar dat het liedje instrumentaal is.

Rond 1970 Rond richtte Sue Chaloner een zangtrio op dat twee jaar door het land trekt lang als onderdeel van de Mounties-show.  Sue werd vervolgens door manager Han Meijer en producer Jaap Eggermont benaderd om het duo te vormen. Oorspronkelijk zou Sue gekoppeld worden aan Big John Russell, maar: diens jaloerse vrouw verbood dat. Zij wilde niet dat manlief ging toeren met zo’n knap meisje. Zo werd Ivan Groeneveld benaderd.  Big John was overigens wel de zanger, die je hoort op ‘Swinging on a star’.  Met deze debuut single scoorden Spookie & Sue de 2e plaats in de Veronica Top Veertig.

 
Translate »
Share This