• Twitter
  • Facebook

Op 27 september 1975 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘I’ve got the need’ van Spooky & Sue. Het nummer werd geschreven door Al Goodman, Harry Ray & Walter Morris. Al en Harry maakten ook deel uit van The Moments en Ray, Goodman & Brown. Walter maakte deel uit van Shirley & Company. ‘I’ve got the need’ was origineel een nummer van The Moments. Jaap Eggermont was de producer van deze single van Spookie & Sue.

Het duo bestond uit Ivan Groeneveld en de Britse Sue Chaloner.  Groeneveld maakte eerder deel uit van de Swinging Soul Machine. Deze band scoorde een grote hit met de instrumentale single ‘Spooky’s Day Off’, opgenomen op de dag dat zanger Ivan vrijaf had genomen.  Rond 1970 Rond richt Sue Chaloner een zangtrio op dat twee jaar door het land trekt lang als onderdeel van de Mounties-show.  Sue Chaloner werd vervolgens door manager Han Meijer en producer Jaap Eggermont benaderd om het duo te vormen. Oorspronkelijk zou Sue gekoppeld worden als duo met Big John Russell, maar diens jaloerse vrouw verbood dat. Zo wordt Groeneveld benaderd.

‘Swinging on a Star’ was hun debuut single en daarmee schoot het duo direct raak! Het nummer, een bewerking van Bing Crosby’s klassieker, bereikte de 2e plaats in de Veronica Top Veertig in 1974. De zang op het nummer is trouwens helemaal niet van Spookie, maar van Big John. Ook de opvolger ‘You Talk Too Much’, behaalde de top tien in 1975. De derde single werd ‘I’ve Got The Need’ en bereikte de 8e plaats in de Nederlandse Top Veertig. In 1975 verscheen ook hun debuut LP ‘Spookie & Sue, waar de eerste twee singles op te vinden waren.

 
Translate »
Share This