• Twitter
  • Facebook

Op 6 mei presenteert Hitzound samen met Dragon FM de Eurovison Top 40. Bezoekers van Hitzound en luisteraars van Dragon FM kunnen zelf hun favoriete top 3 samenstellen uit alle songfestival liedjes die vanaf 1956 de (halve) finale van het Songfestival hebben gehaald. De beste veertig hoor je op 6 mei terug op Dragon FM. Heb JIJ al gestemd?

In 1977 werd het Eurovisie Songfestival georganiseerd in Londen. Een jaar eerder waren Brotherhood of Man de winnaars geworden met ‘Save your kisses for me’. Groot Brittannië hoopte ook in 1977 hoge ogen te kunnen gooien en hadden daarom Lynsey de Paul & Mike Moran ingezet met ‘Rock bottom’. Ook Duitsland had hoge verwachtingen van hun act: Silver Convention. Europa ook: de discodiva’s golden als de grote favoriet voor de eerste plaats.

Het trio bestond uit Linda G. Thompson (Linda Übelherr), Penny McLean (Gertrude Wirshinger) en Ramona Wulf (Ramona Kraft).  Silver Convention werd opgericht in het Duitse München door producers en liedjesschrijvers Sylvester Levay en Michael Kunze.  Met ‘Save me’ scoorden ze een internationale hit. Dat gold ook voor de opvolgers ‘Always another girl’ en ‘Fly, Robin fly’ stonden op deze plaat. Met die laatste single scoorde Silver Convention een nummer 1 hit in Amerika. Helaas bleek ‘Telegram’, de inzending van Silver Convention, niet zo succesvol als ze hoopten. Het nummer eindigde op een 8e plaats in de finale.

 
Translate »
Share This