Op 6 december 1975 komt Silver Convention nieuw binnen in De Nationale Hitparade met ‘Fly Robin fly’. Het was de derde single van hun album ‘Save me’ en een vette internationale hit. Silver Convention werd opgericht in het Duitse München door producers en liedjesschrijvers Sylvester Levay en Michael Kunze. In 1974 hadden de twee producers met een studiogroep een hit weten te scoren in Engeland met ‘Save me’. Na dat succes werden er daarom zangeressen bij gezocht en dat werden Linda G. Thompson (Linda Übelherr), Penny McLean (Gertrude Wirshinger) en Ramona Wulf (Ramona Kraft).

In het voorjaar van 1975 werd ‘Save me’ ook een grote hit in Nederland, gevolgd door ‘Always another girl’. Dat je met een tekst van niet meer dan zes woordjes een grote hit kan scoren, bewees Silver Convention met ‘Fly, Robin fly’. Met deze disco stamper sloegen ze in Amerika alle concurrentie aan flarden en piekten doodleuk op nummer 1. Het leverde het Duitse trip ook nog eens een Grammy op voor Beste Instrumentale R&B Uitvoering. In De Daverende Dertig bereikte dit liedje de 8e plaats.

De dames brachten tegelijkertijd ook solowerk uit. McLean had in deze periode een hit met ‘Lady Bump’ en Thompson met ‘Ooh what a night’.  In 1977 mocht Silver Convention hun land vertegenwoordigen met ‘Telgram’, dat de 8e plaats behaalde. Het luidde echter ook het einde van Silver Convention in.

 
Translate »
Share This