Op 22 februari 1975 komen Shirley & Company binnen in de Daverende Dertig met ‘Shame, shame, shame’. Achter het duo gaan Shirley Goodman en Jesus Alvarez schuil. De disco stamper werd geschreven door Sylvia Robinson. De track was een vette kraker in elke discotheek. Shirley had al aan het einde van de jaren vijftig geproefd aan het succes. Samen met Leonard Lee maakte ze toen hits als het duo Shirley & Lee. Gezamenlijk scoorden ze vijf hitnoteringen in de Amerikaanse charts. In 1962 ging het tweetal uit elkaar, maar Shirley was niet voor één gat (lees: een man) te vangen en begon aan nieuwe duo`s. Zo had je Shirley & Alfred, Shirley & Jessie en Shirley & Shep.

Deze combinaties leverden te weinig brood op de plank op en dus ging ze aan de slag als secretaresse en telefoniste. Maar ook verdiende ze haar dollars als achtergrondzangeres. Zo zong ze mee op het album ‘Exile on Mainstreet’ van The Rolling Stones. In 1974 werkte Shirley bij platenlabel All Platinum Records, waar haar oude vriendin Sylvia Robinson de scepter zwaaide. Deze Sylvia had eerder ook in duo`s gewerkt, zoals Mickey & Sylvia. Zo werkte ze ooit ook met ene Cubaan Jesus Alvarez.

Later ging Sylvia zich toeleggen op het runnen van kleine labels en het schrijven van nummers. Het nummer ‘Shame shame shame’ was eigenlijk bedoeld voor Shirley Goodman en de legendarische zanger Hank Ballard (schrijver van ‘The Twist’ van Chubby Checker). Op het laatste moment ging dat niet door en werd Jesus Alvarez ingevlogen. Zo ontstond alweer een duo: ditmaal Shirley & Company. ‘Shame shame shame’ werd een nummer 1 succes in Nederland en ver daarbuiten. 

 
Translate »
Share This