• Twitter
  • Facebook
Credits: Gurdenizb , Wikipedia

VandaagRadio en Hitzound organiseren dit jaar een Eurovisie Top 40. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Breng hier jouw stem uit op je favoriete Eurovisie nummers aller tijden. De lijst zal worden uitgezonden op zaterdag 6 mei op VandaagRadio met DJ Corné Wolfs en op Rivierenland Radio met DJ Rob de Vaan (14.00-17.00). Op Rivierenland Radio zullen Erik Beks, Dick Westerdijk en Kees Veerman voor flitsende songfestival bijlages zorgen tussen 12.00 en 14.00 en 17.00 en 23.00 uur.

Je kunt alleen stemmen op liedjes die zijn ingezonden naar het Songfestival, vanaf 1956 tot nu.  Heb JIJ al gestemd? Dat kan op www.hitzound.com of op de FB pagina van Hitzound, bij een Songfestival tip.

Voor deze Songfestival tip gaan we terug naar 2003! Voor het eerst in de geschiedenis won Turkije het Eurovisie Songfestival, dankzij de zangeres Sertab Erener met ‘Everyway That I Can,’.  De overwinning was nipt, want België ontving voor de groep Urban Trad maar twee punten minder, met hun bijdrage ‘Sanomi’. De vriend van Sertab, Demir Demirkan, schreef en produceerde de winnende song. Het 48e Eurovisie Songfestival werd gehouden in Riga, de hoofdstad van Litouwen. Het liedje van Sertab was intern door de TRT aangewezen. Sertab was in eigen land al een bekend artiest. Na het conservatorium deed ze haar eerste muzikale ervaring op als achtergrondzangeres.  Sertab nam ook duetten op met José Carreras, en met Ricky Martin nam ze het liedje Private Emotion op, en met de Griekse zangeres Mando het liedje Ask/Fos.

‘Everyway That I Can’ ging over de sultan en zijn vrouwen. De almachtige sultan was heel vroeger de baas in Turkije en hield er verschillende liefjes op na. De boodschap achter ‘Everyway that I can’ was girlpower: leve de sterke vrouwen! Na haar overwinning werd Sertab als een heldin ingehaald in Turkije. Sertab sleepte voor haar winnende nummer een gouden plaat binnen in Zweden en in Griekenland zelfs platina! Ook in Nederland was ‘Everywhere that I can’ een grote hit: het bereikte de 7e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This