• Twitter
  • Facebook
Credits: Hans Peters, Anefo, Wikipedia

VandaagRadio en Hitzound organiseren dit jaar een Eurovisie Top 40. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Breng hier jouw stem uit op je favoriete Eurovisie nummers aller tijden. De lijst zal worden uitgezonden op zaterdag 6 mei op VandaagRadio met DJ Corné Wolfs en op Rivierenland Radio met DJ Rob de Vaan (14-17). Op Rivierenland Radio zal Erik Beks voor flitsende songfestival bijlages zorgen tussen 12 en 14.00 en 17.00 en 18.00 uur.

Je kunt alleen stemmen op liedjes die zijn ingezonden naar het Songfestival, vanaf 1956 tot nu.  Heb JIJ al gestemd? Dat kan op www.hitzound.com (linksboven, klik op envelopje) of op de FB pagina van Hitzound, bij een Songfestival tip.

In 1971 werd het Eurovisie Songfestival gehouden in het Ierse Dublin. Een jaar eerder won Dana met ‘All kinds of everything’. Achttien landen namen deel aan het Eurovisie Songfestival. Zoals Katja Ebstein voor Duitsland. Voor Nederland traden Saskia & Serge aan met het nummer ‘Tijd’. Deze bijdrage werd geschreven door Joop Stokkermans (muziek) en Gerrit den Braber (tekst).

Saskia en Serge deden voor de tweede maal mee aan het Nationaal Songfestival. In 1970 werden ze nipt verslagen door Hearts of Soul. De jurering bestond uit 11 buitenlanders uit de deelnemende landen van dat jaar en uit een vijfkoppige Nederlandse jury, bestaande uit mensen uit de wereld van het amusement. Na de stemming van de buitenlandse jury stond het lied ‘Het spinnewiel’ van Saskia & Serge ruim bovenaan. De Nederlandse jury gaf vervolgens echter alle punten aan ‘Waterman’, zodat The Hearts of Soul in totaal met 6 punten eindigden en het Nationaal Songfestival wonnen.

In 1971 besloot de NOS Saskia & Serge uit te zenden naar Ierland namens Nederland. Het duo zong zes liedjes, waarvan ‘Tijd’ de meeste punten verzamelde. Saskia & Serge werden begeleid met orkest, traditiegetrouw onder leiding van Dolf van der Linden. Met ‘Tijd’ behaalden Saskia & Serge een verdienstelijke  6e plaats, die ze moesten delen met Zweden. Vreemd genoeg werd ‘Tijd’, te vinden op de LP ‘Liedjes voor alle tijden’, geen hit in Nederland.

 
Translate »
Share This