• Twitter
  • Facebook

Op 6 mei presenteert Hitzound samen met Dragon FM de Eurovison Top 40. Bezoekers van Hitzound en luisteraars van Dragon FM kunnen zelf hun favoriete top 3 samenstellen uit alle songfestival liedjes die vanaf 1956 de (halve) finale van het Songfestival hebben gehaald. De beste veertig hoor je op 6 mei terug op Dragon FM. Heb JIJ al gestemd?

Sandra Kim vertegenwoordigde België op het Eurovisiesongfestival in 1986. Met ‘J’aime la vie’ trad ze aan in de Noorse stad Bergen. Het nummer werd geschreven door Marino Atria. Terwijl België het voorgaande jaar laatste werd, maakte het land een opmerkelijke comeback in 1986, want: Sandra Kim won! Ze was nog maar dertien jaar. Op dat moment was dat ook niet bekend gemaakt. In het liedje zong ze in het Frans “Ik ben vijftien jaar en ik hou van leven”. Daarom smokkelden de Belgen twee jaar bij haar leeftijd. Ze won met 176 punten. Ze kreeg van elk land punten

Maar er was al tijdens het festival twijfel over haar leeftijd.  Zwitserland diende een klacht in vanwege haar leeftijd. Deze werd echter niet-ontvankelijk verklaard. Gezien de minimumleeftijd voor deelnemers aan het festival later verhoogd werd tot zestien jaar, zal de zangeres voor eeuwig de jongste winnares van het Eurovisiesongfestival blijven. ‘J’aime la vie’ bereikte de eerste plaats in België. In de Nederlandse Top Veertig noteerde Sandra Kim de 4e plaats.

 
Translate »
Share This