• Twitter
  • Facebook
Credits: Warner Music

Engeland besloot het in 2022 helemaal anders te willen doen met het aanpakken met het Eurovisie Songfestival. Begrijpelijk, want in deze eeuw eindigde Engeland maar liefst vijf maal op de laatste plaats. Voor het Songfestival stuurde Engeland ditmaal TikTok ster en singer-songwriter Sam Ryder met het nummer ‘Space man’. In januari 2022 werd hij intern geselecteerd via TaP Music en de BBC, de Britse omroeporganisatie voor het Eurovisiesongfestival.

De bebaarde en goedlachse Ryder, met miljoenen volgers, vond het een eer om zijn land te mogen vertegenwoordigen. “Ik was als kind al fan van het Eurovisie Songfestival en ik ben trots dat ik de kans heb gekregen om op een evenement te zingen waar een paar van de meest getalenteerde creatievelingen, artiesten en songwriters van Europa bij betrokken zijn”, zo laat hij weten in een reactie. Sam schreef zijn bijdrage ‘Space man’ samen met Amy Wadge. Deze dame schreef ook mee aan de hit ‘Thinking Out Loud’ van Ed Sheeran.

Uiteindelijk werd Sam tweede met zijn nummer tijdens het Eurovisiesongfestival 2022. Daarmee behaalde Engeland het beste resultaat sinds 1998. In dat jaar wonnen Katrina & The Waves met ‘Love shine a light’. In Engeland behaalde Sam Ryder de 2e plaats in de hitlijst en werd bekroond met goud. Ook in diverse Europese landen behaalde ‘Space man’ een notering in de hitlijst. Ook in Nederland, maar hoog kwam Sam Ryder helaas niet.

 
Translate »
Share This