• Twitter
  • Facebook
Credits: Sony Music

VandaagRadio en Hitzound organiseren dit jaar een Eurovisie Top 40. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Breng hier jouw stem uit op je favoriete Eurovisie nummers aller tijden. De lijst zal worden uitgezonden op zaterdag 6 mei op VandaagRadio met DJ Corné Wolfs en op Rivierenland Radio met DJ Rob de Vaan (14.00-17.00). Op Rivierenland Radio zullen Erik Beks, Dick Westerdijk en Kees Veerman voor flitsende songfestival bijlages zorgen tussen 12.00 en 14.00 en 17.00 en 23.00 uur.

Je kunt alleen stemmen op liedjes die zijn ingezonden naar het Songfestival, vanaf 1956 tot nu.  Heb JIJ al gestemd? Dat kan op www.hitzound.com of op de FB pagina van Hitzound, bij een Songfestival tip.

Voor deze Songfestival tip gaan we terug naar vorig jaar. Het was de Armeense zangeres Rosa Linn, die voor een wereldwijde sensatie zorgde. Ze behaalde de finale voor haar eigen land met het deels zelfgeschreven nummer ‘Snap’, maar ze eindigde slechts op de 20e plaats. Dat was een bittere pil. Maar wat gebeurde er naderhand? Het nummer ging viraal op TikTok en twee maanden na het Songfestival behaalde ‘Snap’ de Nederlandse hitlijsten. Maar ook in Europa en daarbuiten werd het een grote hit. ‘Snap’ is inmiddels zo’n driehonderd miljoen keer gestreamd en op Spotify kan Rosa Linn rekenen op bijna 25 miljoen maandelijkse luisteraars.

De Armeense zangeres, songwriter en producer Rosa Kostandyan alias Rosa Linn had al enige Songfestival ervaring, want ze nam in 2013 deel aan de preselectie van het Junior Songfestival met het nummer ‘Gitem’. Haar debuut single ‘King’, een samenwerking met zangeres Kiiara, kwam in 2021 uit. Dat deed echter niets. ‘Snap’ werd haar wereldwijde doorbraak. Het stond in vele landen, zoals Duitsland, België, Italië en Frankrijk in de top tien. In Nederland behaalde Rosa Linn de 2e plaats.

 
Translate »
Share This