Op 24 augustus 1974 ging de Alarmschijf van Radio Veronica naar ‘Feel like makin’ love’ van Roberta Flack. Het nummer werd geschreven door Eugene McDaniels en was de titelsong van haar vijfde soloalbum. Opmerkelijk was, dat het liedje negen maanden voor de release van de LP werd uitgebracht. Roberta werd in 1968 ontdekt door de jazzmuzikant Les McCann. In 1971 kwam ze al met een paar covers van bekende hits in de Billboard Hot 100 die ze samen zong met Donny Hathaway, een oud-klasgenoot van haar.

Haar grote doorbraak kwam een jaar later toen ze een Amerikaanse nummer 1-hit had met ‘The First Time I Saw Your Face’. Dat nummer was al in 1969 opgenomen, maar werd drie jaar later pas populair, omdat het in de film Play Misty for Me van Clint Eastwood werd gebruikt. Het nummer leverde zelfs twee Grammy’s op. In Nederland bleef deze prachtige opname gelukkig niet onopgemerkt: Roberta behaalde er de 9e plaats mee in de Veronica Top Veertig.

Ze is echter het bekendst door haar uitvoering van ‘Killing Me Softly with His Song’, geschreven door het componistenduo Charles Fox en Norman Gimbel, die het schreven voor Lori Lieberman die ook de eerste versie uitbracht, in 1972. Roberta`s uitvoering kwam in 1973 tot nummer 3 in de Veronica Top Veertig. ‘Feel like makin’ love’ werd in Nederland de derde hit voor Roberta en bereikte de 29e plaats. In Amerika deed zij het heel wat beter, want ‘Feel like makin’ love’ werd haar 3e nummer 1 hit in de Billboard Hot 100.

 
Translate »
Share This