De Italiaanse zangeres Rafaella Carrà is overleden. Zij scoorde in 1977 een wereldhit met ‘A far l’amore comincia tu’. Met het onverwoestbare nummer was ze destijds ook te zien bij het populaire muziekprogramma Top Pop. Als kind ging ze op dansles en ze had op haar 9e al haar eerste filmrol te pakken.  Ze acteerde in Italiaanse kostuumfilms en trok ook even naar Amerika. La Carrà was jarenlang dansend en zingend te zien in de typische Italiaanse grootse muzikale tv-shows als “Canzonissima”. Haar blote navel was een primeur en dat kwam haar op kritiek te staan van het Vaticaan.

Begin jaren zeventig verhuisde Rafaella naar Spanje, waar ze aan de slag ging als presentatrice van TV shows. Daarnaast bracht ze ook Spaanstalige albums uit. Het verhoogde haar populariteit in Latijns Amerika. Met haar hit ‘A far l’amore comincia tu’ had Rafaella Carrà wereldwijd succes. Ook hier in ons land, want ze bereikte met het liedje, dat misschien bekender werd dankzij het refreintje “Scoppia, scoppia mi sco”, de 3e plaats in de Nederlandse Top Veertig. Het nummer was een oproep aan vrouwen om hun minnaars duidelijk te maken wat ze willen in bed.  Luv’ neemt het liedje een jaar later op onder de titel ‘Don Juanita De Carnaval’.

In 2011 belandde het nummer in een remix van Bob Sinclar opnieuw in de Nederlandse Top Veertig. Met de titel Far l’Amore bereikte Carrà ditmaal de 27e plaats. Zangeres, actrice, TV presentatrice en homo-boegbeeld Rafaella werd 78 jaar.

 
Translate »
Share This