• Twitter
  • Facebook

Op 9 juli 1977 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Song from Moulin Rouge’ van Peters & Lee. Het nummer werd geschreven door G. Auric, J. Larue en W. Engvick. Aan het plaatje werkte het Harry van Hoof Orchestra mee. De producer was ook Nederlands: Will Hoebee.  Peters & Lee was een Brits folk- en popduo. Voorheen was Lennie Peters, de mannelijke helft, een ambitieuze prijsbokser. Na een verkeersongeluk werd hij blind en stopte noodgedwongen met boksen, om zich op muziek te gaan richten. Zo ontmoette hij Dianne Hailey, die samen haar zus een dance-act had. Peters & Lee begonnen hun samenwerking rond 1970 en namen o.a. deel aan de talentenshow Opportunity Knocks.

Het succes kwam in 1973, toen Peters & Lee een platencontract hadden getekend bij Philips. Met hun eerste single ‘Welcome home’ behaalden ze de 1e plaats in Engeland. Will Hoebee, die net was begonnen bij Peter Koelewijn´s productiefirma Born Free, kwam op het idee om voor de Nederlandse markt een plaat met Peters & Lee te maken.  Hoebee liet arrangeur Harry van Hoof een bewerking maken op het beroemde thema uit “Moulin Rouge”.

Met name Rob Out van Radio Veronica was weg van het nummer en uiteindelijk werd het verkozen tot Alarmschijf. Op de B-kant kwam een liedje dat geschreven was door Saskia & Serge: ‘Don´t lay your head’. De single bereikte de 23e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This