• Twitter
  • Facebook
Credits: Irisgerh-Wikipedia

Terug naar 4 november 1976!  Op deze dag ging de Paradeplaat van de TROS op Hilversum 3 naar ‘Beautiful noise’ van Neil Diamond. Het nummer werd geschreven door Neil Diamond, met Robbie Robertson als producer. Het nummer was de titelsong van zijn succesvolle 10e LP. Neil was er op gebrand, om Robbie Robertson te interesseren, om met hem te willen samenwerken bij de totstandkoming van het album.

Neil vertelde hierover tegenover Songfacts: “Wij kenden elkaar enigszins: we woonden allebei in Malibu. Maar ik wilde een nummer schrijven om hem ervan te overtuigen om met mij te werken. Ik was in een hotel in New York met mijn twee dochters. Wij zaten op de vierde verdieping, de ramen stonden wijd open, en onder ons op Fifth Avenue kwam er een Puerto Ricaanse parade langs. Mijn dochter Marjorie zei, ‘Wat een prachtig geluid, papa’. Boem! Ik had de titel, ik schreef het nummer en toen ik het voor Robbie speelde vond hij het goed.” Diamond had Robertson daarmee overtuigd!

Verwarrend genoeg hangt NPO Radio 2 een ander verhaal op.  Volgens hen had Neil Diamond voor het nummer ‘Beautiful Noise’ een andere stad in gedachten: New York. Hij zou het gevoel van de stad naar voren willen brengen door zich op zijn geluid te concentreren. Neil vergelijkt het geroezemoes met een symfonie; het geluid omringt hem en hij vindt het allemaal ‘prachtig lawaai’. Diamond zou het volgens Radio 2 hebben geschreven, toen hij op bezoek was bij zijn dochters in het Sherry-Netherland Hotel, New York. Het nummer werd hoe dan ook een internationaal succes en bereikte in de Nederlandse Top Veertig de 4e plaats.

 
Translate »
Share This