• Twitter
  • Facebook

Op 9 januari 1976 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Love hurts’ van Nazareth. Gek genoeg begon deze rockballad zijn muzikale leven als een rockabillyliedje. ‘Love hurts’ werd geschreven door Boudleaux Bryant en oorspronkelijk uitgevoerd in 1960 door The Everly Brothers. Hoewel het nummer een enorm commercieel succes zou worden voor de Schotse hardrockband, waarvan het aanvankelijk niet eens de bedoeling was om het nummer uit te brengen.

“Het was nooit bedoeld voor een album. Het was ‘n B-kant, ‘n niemendalletje”, zegt bassist Pete Agnew achteraf. “Als je vroeger een album maakte, plukten ze daar een single van, maar daarvoor had je een B-kant nodig. Daarvoor draaide je even wat in elkaar in de studio. ‘Love Hurts’ hebben we snel in elkaar gezet en we dachten: ‘Dat klinkt goed’.” 

Origineel was ‘Love Hurts’ gezongen door de Everly Brothers. Omdat de mannen van Nazareth die uitvoering niet te pruimen vonden, maakten ze er deze nieuwe versie van.  In 1974 werd ‘Love hurts’ voor het eerst door Nazareth uitgebracht, maar flopte toen. Twee jaar later werd in Nederland hun uitvoering geholpen, doordat de rockballad werd uitgroepen tot Alarmschijf. Met succes, want ‘Love hurts’ werd een nummer 1 hit in de Nederlandse Top Veertig. Het Toppop-filmpje waarbij zanger Dan McCafferty smachtend de lens in keek, hielp vast ook mee . . .  Het nummer werd o.a. gecoverd door Roy Orbinson, Don McLean, Sinead o’Connor, Cher en Rod Stewart.

 
Translate »
Share This