• Twitter
  • Facebook
Credits: Olaf Kosinsky, Wikipedia

VandaagRadio en Hitzound organiseren dit jaar een Eurovisie Top 40. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Breng hier jouw stem uit op je favoriete Eurovisie nummers aller tijden. De lijst zal worden uitgezonden op zaterdag 6 mei op VandaagRadio met DJ Corné Wolfs en op Rivierenland Radio met DJ Rob de Vaan (14.00-17.00). Op Rivierenland Radio zullen Erik Beks, Dick Westerdijk en Kees Veerman voor flitsende songfestival bijlages zorgen tussen 12.00 en 14.00 en 17.00 en 23.00 uur.

Je kunt alleen stemmen op liedjes die zijn ingezonden naar het Songfestival, vanaf 1956 tot nu.  Heb JIJ al gestemd? Dat kan op www.hitzound.com of op de FB pagina van Hitzound, bij een Songfestival tip.

Het Eurovisiesongfestival 2018 was de 63ste editie van deze Europese liedjeswedstrijd. Het gastland was Portugal. Voor het eerst, dankzij de overwinning een jaar eerder van Salvador Sobral. Duitsland werd in 2014 vertegenwoordigd door Michael Schulte. Hij raakte bekend in eigen land door twee jaar daarvoor als derde te eindigen in The Voice of Germany.  Zijn lied voor het Eurovisie Songfestival, ‘You let me walk alone’,  was een heel persoonlijk getint nummer.  Toen hij 14 jaar was, overleed de vader van Michael. In het nummer dat hij erover schreef, sprak hij de pijn van het gemis uit. Het gemis van de vader die hij nodig had als voorbeeld om hem door het leven te leiden.  ‘You let me walk alone’ behaalde de 4e plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival. Het nummer behaalde opvallend genoeg pas in september, vier maanden na het Songfestival, de Nederlandse Top veertig. Daar behaalde hij de 19e plaats.

 
Translate »
Share This