• Twitter
  • Facebook

Op 17 maart 1979 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Don’t You Write Her Off’ van McGuinn Clark & Hillman. Het trio bestond uit de voormalige leden van The Byrds, opgericht als tegenhanger van de Beatles en de Rolling Stones. ‘Don’t you write her off’ was de eerste single van hun titelloze debuutalbum als supergroep. De plaat bereikte nummer 39 in de Billboard Top LPs & Tapes-hitlijst, wat een hogere hitklassering was dan de soloalbums van de belangrijkste leden hadden bereikt. Na ‘Don’t You Write Her Off’ werden ook ‘Surrender to Me’ en ‘Backstage Pass’ op single uitgebracht, maar geen van beide nummers wist de hitparade te bereiken.

Het album werd ondersteund door een uitgebreide internationale tournee, waarvan het Europese deel beslist succesvoller was dan de ingekorte reis van het trio in 1977. Echter, Clarks gezondheid begon te verslechteren en hij werd gedwongen zich terug te trekken uit een aantal liveoptredens. Hoewel de officiële reden voor de afwezigheid van Clark bij bepaalde shows een tandabces was, was zijn alcohol- en cocaïnegebruik tijdens de tournee in werkelijkheid zo erg geworden dat hij vaak fysiek niet in staat was op te treden of simpelweg niet kwam opdagen voor een avondconcert. Woedend door het gedrag van zijn collega, besloot Hillman dat hij niet langer met Clark kon samenwerken en eind 1979 liep de tournee stroef ten einde, terwijl McGuinn en Hillman alleen aan het bekvechten waren.

Clark verliet de band eind 1979 vanwege zijn toenemend drugsgebruik en verslechterende mentale toestand en nam daarom alleen deel aan de opname van twee albums met de groep. Een derde album werd eind 1980 uitgebracht en alleen aan McGuinn en Hillman toegeschreven, waarna het duo begin 1981 uit elkaar ging.

 
Translate »
Share This