• Twitter
  • Facebook
Credits: Ailuro, Wikipedia

VandaagRadio en Hitzound organiseren dit jaar een Eurovisie Top 40. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Breng hier jouw stem uit op je favoriete Eurovisie nummers aller tijden. De lijst zal worden uitgezonden op zaterdag 6 mei op VandaagRadio met DJ Corné Wolfs en op Rivierenland Radio met DJ Rob de Vaan (14.00-17.00). Op Rivierenland Radio zullen Erik Beks, Dick Westerdijk en Kees Veerman voor flitsende songfestival bijlages zorgen tussen 12.00 en 14.00 en 17.00 en 23.00 uur.

Je kunt alleen stemmen op liedjes die zijn ingezonden naar het Songfestival, vanaf 1956 tot nu.  Heb JIJ al gestemd? Dat kan op www.hitzound.com of op de FB pagina van Hitzound, bij een Songfestival tip.

Ditmaal gaan we terug naar 2015. In dat jaar werd het Eurovisiesongfestival 2015 gehouden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, dankzij de winst van Conchita Wurst een jaar eerder. In deze 60e editie wist Måns Zelmerlöw zich te plaatsen namens Zweden met ‘Heroes’. Hij brak in 2005 door dankzij de Zweedse Idols, waar hij als 5e eindigde. Twee jaar later, in 2007, neemt hij deel aan Melodi Festivalen, de Zweedse voorrondes voor het Songfestival. Hij werd toen 3e met ‘Cara mia’.  Een nieuwe poging deed Måns in 2009 met Hope & Glory. Helaas: opnieuw mislukt zijn missie, want hij werd vierde. Driemaal is scheepsrecht en dat ging ook op voor Måns Zelmerlöw. De combinatie van het nummer met een slimme animatie viel duidelijk in de smaak bij het publiek en de jury. Hij wint niet alleen de Zweedse voorrondes, maar ook het Eurovisie Songfestival! Glansrijk, zelfs. ‘Heroes’ werd ook een grote Europese hit. In Oostenrijk, Zwitserland, IJsland, Zweden en Griekenland bereikt Måns Zelmerlöw de 1e plaats. In de Nederlandse Top Veertig komt ‘Heroes’ echter niet verder dan nummer 32.

 
Translate »
Share This