Elke dag staan we bij Hitzound stil bij de Treiterschijf. Het was de plaat die wekelijks veel geplugd werd op Radio Noordzee Internationaal en was van 1971 tot 1974 de tegenhanger van de Veronica Alarmschijf. Op 27 oktober 1973 werd ‘Love will keep us together’ van Mac & Katie Kissoon uitgeroepen tot Treiterschijf op Radio Noordzee Internationaal.  Het nummer was een cover van Neil Sedaka, ook uit hetzelfde jaar. Sedaka produceerde zijn origineel met de mannen van 10cc. Twee jaar later maakte ook Captain & Tenille een heel succesvolle cover van ‘Love will keep us together’.

Het was niet voor het eerst, dat broer en zus Kissoon de Treiterschijf binnensleepten. Dat lukte al met ‘Freedom’ en ‘Song for everybody’. Aanvankelijk begonnen Mac en Katie als soloartiesten, wat Mac onder de naam Mack Kissoon in 1970 nog een hitje in Nederland opleverde met de single ‘Get down with it satisfaction’.

Een jaar later besloten Mac en Katie een duo te vormen en brachten de single “Chirpy chirpy cheep cheep” uit. Ze hadden de pech dat Middle of the Road tegelijkertijd hun versie in Europa uitbrachten, dat een veel grotere hit werd. Maar in Amerika werd de versie van Middle of the Road niet uitgebracht en dat scheelde: Mac & Katie Kissoon haalden met het nummer de twintigste plaats in de Billboard Hot 100!  En de Treiterschijf voor ‘Love will keep us together’? Die bereikte de 10e plaats in de Radio Noordzee Top 50.

 
Translate »
Share This