Op 23 juni 1979 komt Kiss binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘I was made for lovin’ you’. Het nummer werd geschreven door Desmond Child, Vini Poncia en Kiss frontman Paul Stanley. Kiss werd zes jaar eerder opgericht en aanvankelijk waren de mannen nog nauwelijks geschminkt. Later worden die wit-zwarte tekeningen op hun gezichten hét handelskenmerk van het viertal. “Een uiterst nauwkeurig werkje”, aldus Paul Stanley. “Ik weet nog dat ik me talloze keren verblindde met mijn zwarte oogmake-up. In het begin was het een crème op basis van zinkoxide, die je in de drogisterij kon kopen. We hadden nog geen idee wat we deden en de zinkoxide leek toen beter dan jezelf inspuiten met witte verf”.

In de eerste jaren bleek Kiss commercieel gezien in Nederland niet succesvol: hun eerste zes albums behaalden geen notering in de album chart. Wel in Amerika: daar werd elke LP minimaal bekroond met goud.  Pas bij het zevende studioalbum ‘Dynasty’, scoorde KISS in Nederland in de album hitlijst. Deze plaat was, op aandringen van producer Vini Poncia, commercieel toegankelijker. Paul Stanley wilde bewijzen ook een discohit te kunnen schrijven en het lukte: ‘I was made for lovin’ you’ werd de eerste hit voor KISS in Nederland.

Paul Stanley legt uit: “Door Saturday Night Fever dacht iedereen dat men in disco’s in Amerika gek stond te doen in witte pakken. Zo was het niet. Het was seks, het was gekte. Mensen die van het leven genoten en grenzen opzochten. Mensen zongen over wat ze nu, vanavond, gingen doen. I Was Made For Lovin’ You gaat over vanavond.” Stanley legt uit dat het nummer niet zo diepgaand is, zoals sommige mensen denken: “Het is zo simpel: Ik wil je vanavond gelukkig maken. Ik wil je laten genieten. We zijn ervoor gemaakt om elkaar lief te hebben.”  De single bereikte de eerste plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This