• Twitter
  • Facebook

Terug naar 10 februari 1977!  Op deze dag ging de Paradeplaat van de TROS op Hilversum 3 naar ‘Don’t Cry for Me Argentina’ van Julie Covington.  Zij had maar twee weken nodig, om de eerste plaats te bereiken in de Nederlandse Top veertig met ‘Don’t Cry for Me Argentina’. De tekst van het nummer werd geschreven door Tim Rice en de muziek door Andrew Lloyd Webber. Het maakt deel uit van de musical Evita. De originele studioversie is van Julie Covington, de musicalversie van Elaine Paige.  Maar het was de versie van Covington, dat ‘Don’t cry for me Argentina’ maakte tot een wereldhit.

Het was niet voor het eerst dat Julie een musical nummer zong. Ze deed in de eerste helft van de seventies mee aan musicals als Godspell en The rocky horror picture show. Ook deed ze mee aan de populaire TV serie Rock Follies. Haar prestaties bleven niet onopgemerkt bij Andrew Lloyd Webber. Hij had met Tim Rice de musical Evita geschreven. Het duo had intussen wereldfaam opgebouwd met hun vorige musical: Jesus Christ Superstar. Het was een lastig om een goede hoofdrolspeelster te vinden, die de rol van Eva Peron op zich wilde nemen. Elkie Brooks wilde niet en Julie Covington uiteindelijk ook niet. Ze vond de figuur van Eva Peron niet sympathiek. Later zou ze haar beslissing betreuren. Maar: haatdragend waren Andrew en Tim niet.  Julie mocht de partij van Eva inzingen voor de soundtrack.

Voor de theaterversie ging de rol naar Elaine Page en later naar Marti Webb. Andrew en Tim krijgen voor de musical de Ivor Novello Award. Julie Covington sleept een Alarmschijf binnen en krijgt een nummer 1 hit in Nederland (en in vele andere landen ook). ‘Only women bleed’ was ook een single van Julie Covington, maar ditmaal bleef een hit uit.

 
Translate »
Share This