• Twitter
  • Facebook

Op 16 september 1978 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Summer nights’ van John Travolta & Olivia Newton-John. Het nummer werd geschreven door Jim Jacobs en Warren Casey en werd één van mega hits van de soundtrack voor de film Grease. Deze bioscoopfilm  ging 3 maanden eerder, op 13 juni, in première in Amerika. In New York om precies te zijn, met hoofdrollen voor Olivia Newton-John en John Travolta. Terwijl in Nederland het succes van Saturday Night Fever nog nagalmde, raakten de Amerikanen in de ban van de romantische filmmusical, gesitueerd in de jaren vijftig en geregisseerd door Randal Kleiser. Het zou niet lang duren of de rest van de wereld zullen volgt. In ons land gaat de film draaien vanaf 12 oktober.

De film werd genomineerd voor de Oscar voor beste oorspronkelijke lied (Hopelessly Devoted to You van John Farrar) en de Golden Globes voor beste musical- of komediefilm, beste hoofdrolspeler in een musical- of komediefilm (John Travolta), beste actrice in een musical- of komediefilm (Olivia Newton-John), beste oorspronkelijke lied (Grease van Barry Gibb) en nogmaals voor beste oorspronkelijke lied (Hopelessly Devoted to You).

De eerste single ‘You`re the one that I want’ met John Travolta en Olivia Newton John kwam al in juni binnen in de Nederlandse Top Veertig. Het werd de grootste hit van 1978, stond 9 weken op nummer 1 en wordt met platina bekroond. Ook de opvolger ‘Summernights’ werd een groot succes. In Nederland bereikte het nummer de 2e plaats, maar in Amerika gingen er een miljoen singles van over de toonbank. Ook de Grease nummers ‘Hopelssly devoted to you’(Olivia) en ‘Grease’(Franki Valli) scoorden in Nederland een nummer 1 hit.

 
Translate »
Share This