Jeangu MacRooy vertegenwoordigd Nederland op het Eurovisie Songfestival met ‘Birth of a new age’. Een totaal ander nummer dan het ingetogen ‘Grow’, maar beide nummers zijn heel persoonlijk en eigenzinnig. Eigenwaarde, veerkracht en vastberadenheid zijn de kern thema`s van deze song.  Jeangu’s Surinaamse roots komen in Birth Of A New Age duidelijk naar voren. Dat hoor je terug in het refrein, gezongen in het Sranan Tongo: ‘Mi Na Afu Sensi, No Wan Man E Broko Mi’. Wat zoveel betekent als ‘Ik ben een halve cent , je kan me niet breken’.

Tjeerd Oosterhuis noemt ‘Birth of a new age’ “heel bijzonder, heel sterk. Jeangu is authentiek in dit nummer, hij blijft heel dicht bij zichzelf. Het stukje Surinaams past goed bij hem en bovendien blijft juist dat deel in je hoofd zitten. Tel daarbij op dat hij een echte performer is, iemand met allure. Dit kan echt wel wat worden hoor. Ik heb in elk geval zin om nog een keer te gaan kijken en luisteren. Ik word hier wel blij van”.  Ook Cornald Maas is enthousiast. In vergelijking met ‘Grow’ zegt Maas: “Deze is beter.  Hier zit hoop en verwachting in. Daarbij is hij schatplichtig aan zijn achtergrond, cultuur en identiteit.”

De videoclip voor ‘Birth of a new age’ is opgenomen in het Rijksmuseum, het Tropenmuseum en in de Koepelkerk in Amsterdam. Kippenvel! We gaan in mei heel hoopvol naar Rotterdam. En, o ja: deze week is Jeangu MacRooy de Top Song op NPO Radio 2.  De komende periode gaan Jeangu en o.a. Hans Pannecoucke (regie), Perquisite (creative supervisor), Thim IJzerman (licht) en AVROTROS, zich verder voorbereiden op de act. Jeangu treedt als 23e artiest aan in de finale van het Eurovisie Songfestival op zaterdag 22 mei.

 
Translate »
Share This