Love Regenerator, Solardo – Rollercoaster

Love Regenerator – het alter ego van dj Calvin Harris – heeft voor zijn nieuwste project de handen ineengeslagen met Solardo. Samen met dit dj-duo uit Manchester brengt hij vandaag de EP Rollercoaster uit, met daarop de gelijknamige leadsingle en All of a Sudden. De single Rollercoaster is gebaseerd op een sample van de jaren zeventig-funkhit Love Rollercoaster van Ohio Players. Bij de track verschijnt ook een video. Eerder bracht Calvin Harris als Love Generator al de EP’s Love Regenerator 1, 2 en 3 uit.

 

Dwight Dissels brengt clip uit van ‘Echte Nederlander’

Twee weken geleden bracht Dwight Dissels het nummer ‘Echte Nederlander’ uit dat hij samen met Glen Faria, Alain Clark en Dick Bakker (o.a. dirigent Metropole Orkest) heeft geschreven. Het nummer gaat over het samenbrengen en omarmen van alle culturen en afkomsten. Vandaag is de videoclip uitgebracht welke is opgenomen in zijn woonplaats Zaandam.

‘“De clip is de vertolking van mijn persoonlijk verhaal en laat tegelijkertijd ook de veelkleurigheid zien van onze Nederlandse maatschappij.  De samenleving dat zijn wij en wij bestaan uit 17 miljoen verschillende verhalen waarvan ik de mijne deel via deze video.  Ik hoop hiermee een positieve impact te hebben met een verbindend karakter.” aldus Dwight tegenover Hitzound.

 

Bowe – Tired of giving good things up

‘Tired of giving good things up’ is de nieuwe single van Bowe.  De track van de singer-songwriter uit Arnhem is intussen opgepikt door NPO Radio 2, NPO Radio 5 en Radio Veronica!  Helemaal nieuw is het nummer niet. Hoe dat nu precies zit, legt Bowe ons uit: “Het is een nieuwe versie van een single die eerder al op mijn album Nomansland verscheen in 2013. Het thema Tired of giving good things up past goed in de huidige tijd waarin iedereen met corona veel goede dingen heeft moeten opgeven. Daarnaast kon de oude versie qua productie wel een lift gebruiken. Ook leefde bij mij het gevoel dat er toen niet het maximale uit het liedje gehaald is. En dat hij nu al op drie grote landelijke zenders gedraaid wordt en zowel bij Spotify als Deezer in een editorial lijst staat bevestigt dat ook!”  Intussen werkt Bowe ook aan een nieuw album, waar we heel nieuwsgierig naar zijn, zeker na het beluisteren van ‘Tired of giving good things up’.

 

Clannad – A Celtic Dream

 

 

Zo! Clannad is terug. De Ierse groep, bekend van hun Keltische sound, heeft de single ‘A Celtic Dream’ uitgebracht. Het nummer is de voorloper van hun album ‘In A Lifetime’, met al hun grote hits én twee nieuwe nummers. ‘A Celtic Dream’ is daar één van. Niemand minder dan Trevor Horn produceerde de track. Hem ken je natuurlijk van o.a. The Buggles, Art Of Noise, Yes, Propaganda, ABC, Grace Jones, TATU en Frankie Goes To Hollywood. Het Clannad album verschijnt op 13 maart.

 

 

 

The Flaming Lips – All For The Life Of The City

 

Wayne Coyne, frontman van The Flaming Lips, is van alle markten thuis. Zo ontwierp hij de meeslepende kunstinstelling ‘King’s Mouth’ met psychedelische visuals en soundscape. Daarnaast bracht hij ‘King’s Mouth: Immerse Heap Trip Fantasy Experience’ uit, een gids met het verhaal van ‘King’s Mouth’ in woorden en visuals. Gebaseerd op de kunstinstelling en de bijbehorende muziek, komt op 19 juli het vijftiende studioalbum ‘King’s Mouth’ van The Flaming Lips uit.

Ook Mick Jones, bekend van The Clash, heeft zijn bijdrage aan het project geleverd door zijn cinematografische vertelling. Coyne legt uit hoe de kinderlijke en overweldigende kwaliteiten van ‘King’s Mouth’ geboren zijn vanuit dezelfde energie die je tijdens optredens van The Flaming Lips proeft. Het avontuur van ‘King’s Mouth’ is voor alle mensen, van alle leeftijden, culturen en religies. ‘All For The Life OF The City’ is de nieuwe single.

 

 

 

Ancora scoort opnieuw op 1 met de “Jan Keizer-zweep”!

 

Ancora debuteert deze week op de eerste plaats van de Nederlandse Album Top 100. Het is hun derde plaat die uitkomt en alle 3 scoren op 1 in de Album chart! Reden voor Hitzound om Ancora te feliciteren met hun succes! We spreken met Patrick Jongschaap over het nummer 1 album “Door Weer En Wind”.

Best bijzonder dat jullie Broederliefde verslaan, dat 14 weken de Album Top 100 aanvoerde. Hoe voelt dat? Patrick: “Heel apart, wij kenden Broederliefde niet, we luisteren zelf naar een heel ander genre muziek. We hadden nooit durven dromen dat dit zou gebeuren, en dát voor de derde keer van niks op 1!”

Voor het album is ook een DVD met filmopnames gemaakt. Dat is uniek. Waar zijn die opnames gemaakt en hoe groot is zo`n klus? Patrick: “Klopt. Dat is ons handelsmerk; bij élk album zit een hoogwaardige DVD met daarop het (vervolg) verhaal van Pier, de oude zeerot. We zijn met een team van 14 mensen een week naar Ierland geweest, bij het meer van Connemara, een prachtige omgeving. Óók zijn we naar Turkije geweest en veel beelden zijn gemaakt in ons eigen mooie Nederland. Voor elke clip zijn we gemiddeld 1 dag bezig met opnemen, van zonsopkomst tot zonsondergang, dan zijn de coloring en montage niet meegerekend, dat is ook een flinke klus.”

De songs worden geschreven door Jan Keizer (van BZN) en zijn zoon Louis. Schrijven jullie zelf ook nummers? Patrick: “Wij schrijven zelf geen nummers, daar ligt onze kwaliteit niet, dat laten we over aan onze “Kapitein” Jan Keizer met zijn zoon Louis inderdaad. Deze keer zijn er ook twee nummers geschreven door nieuwe schrijvers; Rutger Kanis, Tony Neef, Colin Hijkens en Geert Leurink. Zij schrijven samen. Maar zelfs dán gaat de “Jan Keizer-zweep” er nog over, voor Jan gaat “Goed” in de prullenbak, het moet perfect!”

OP HET LEVEN is jullie eerste succesvolle single van het album. Wat gaat de tweede single worden? Patrick: “Onze tweede single zal deze maand nog uitkomen en heet :”Dronken Van De Liefde (voor de zee). Vaak heb je bij het opnemen van een liedje al een voorgevoel of het een single zou kunnen zijn, of niet. We doen het nummer dan een paar keer live, bij een optreden, en kijken hoe het publiek reageert. Daarna maken we een beslissing.”

In Nederland neemt Ancora een unieke positie in met een unieke mix van traditionele Shantymuziek met Irish folk en pop. Kijken jullie ook buiten de landsgrenzen? Patrick: “Nee, wij vinden Nederland en België groot genoeg, we staan graag dichtbij onze fans.”

Hoe denken jullie trouwens over deelname aan het Eurovisie Songfestival? Kan de AVROTROS jullie vragen? Patrick : “Als we dat zouden doen, zouden we het liefste gekozen worden door het publiek. Maar natuurlijk mag AvroTros ons daar voor vragen.”

Hoe lang duurt het nog dat Ancora de Heineken Music Hall gaat vullen? Patrick : ”Wij denken niet aan de Heineken Music hall. Wél vaak aan Heineken ;).We staan het liefste dicht bij ons publiek. Wij zijn aan het bouwen met Ancora, dat gaat ons goed af. Ons aankomende doel is het vullen van theaters, met onze eigen theatershow. Dit gaat, als het aan ons ligt,volgend najaar gebeuren.”

 

 

Pep & Rash willen samenwerken met Dua Lipa!

 

De upcoming DJ`s en producers Pep & Rash hebben samen met Lucas & Steve een vette nieuwe single uitgebracht en we feliciteren de mannen met de track ENIGMA. We hebben een aantal vragen voor ze! Hoe kwam deze single tot stand? Het Zeeuwse DJ duo meldt Hitzound: “Deze track is tot stand gekomen op het Writerscamp van ons label Spinnin’ Records. We zitten bij hetzelfde management en zijn in de tussentijd echt goede buddies geworden, dan is samen een track maken een logische volgende stap!”

Jullie hebben voor deze track samengewerkt met Lucas & Steve, die nu een internationale hit scoren met SUMMER ON YOU. Jullie hebben met RUMORS vorig jaar wereldwijd gescoord. Hoe voelde dat? “Ja, dat was echt te gek! Rumors is eerst als een ID naar buiten gegaan om een hype te creëren. Overal probeerden ze te raden van wie de track was. We waren heel blij toen we eindelijk van de daken mochten schreeuwen dat het onze track was! “

Eerder werkten jullie al eens samen met Shermanology, Sander van Doorn en Quintino. Met wie willen jullie in de toekomst graag werken? Pep & Rash: “We zouden heel graag samen willen werken met Chocolate Puma, maar ook een zangeres als Dua Lipa zouden we graag de studio mee in willen duiken!”

Jullie hebben al heel wat muziek uitgebracht. Komt er (binnenkort) ook een album of EP van Pep & Rash via Spinnin Records? “Zeker! We zijn veel bezig in de studio en hebben genoeg nieuwe muziek klaarliggen! In november komt er een nieuwe plaat aan op Spinnin’ main. Hier kunnen we alleen nog niet te veel over zeggen, dus hou ons in de gaten!”

Wat mogen van Pep & Rash in 2017 verwachten? Er liggen heel veel tracks op de plank en we spelen op steeds dikkere festivals, dus wij hebben zeker zin in 2017! “

Pep & Rash staan op 24 september in de Music Dome (Kerkrade) en op 8 oktober op Festyland 2016 (Uden). Met Chocolate Puma reizen ze voor een show op 19 november af naar het Britse Liverpool. Een samenwerking met deze DJ zal zeker snel komen…….De nieuwste track van Pep & Rash is ENIGMA en de video van de track met Lucas & Steve bekijk je hier.

 

 
Latest Tweets

NL Top 200

Google ad300x250 Algemeen

Spotify New Music
Translate »
Share This