Elke dag staan we stil bij de Treiterschijf. Het was de plaat die wekelijks veel geplugd werd op Radio Noordzee Internationaal en was van 1971 tot 1974 de tegenhanger van de Veronica Alarmschijf. Op 20 januari 1973 werd ’Kom maar dicht bij mij’ van Herman van Keeken uitgeroepen tot Treiterschijf op Radio Noordzee Internationaal.  Het liedje werd deels geschreven en geproduceerd door Harry van Hoof. De uit Hilversum afkomstige zanger Herman van Keeken startte zijn carrière met het winnen van het Jimmy Rodgers Concours. Het leverde hem een platendeal met Philips op. Zijn eerste plaatje flopt, maar dan is het raak met ‘Corinna Corinna’ (1961), een cover van Ray Peterson.

In datzelfde jaar werd hij afgevaardigd naar het Knokkefestival, samen met Ramses Shaffy, Ria Valk, Sacha Denisent en Conny Vandenbos. Daarna laat het succes hem een tijdje in de steek. Zowel solo als met de Utrechtse groep “The Driftin’ Five” en de band “Speakeasy” scoort hij geen hitparade successen. In 1971 keert het tij met ‘Pappie loop toch niet zo snel’, dat eerder uitgebracht werd als ‘Daddy Don’t You Walk So Fast’ van Daniël Boone. Peter Koelewijn stortte zich op de vertaling en Herman had een hit,  én een grote. Het liedje belandde op nummer 2 in de Radio Noordzee Top 50.

Met de Treiterschijf ‘Kom maar dicht bij mij’ scoorde van Keeken, mét koor, zijn tweede en laatste hit. Het liedje behaald de 19e plaats in de Radio Noordzee Top 50.  Daarna behaalt hij in 1976 nog een Tipparade notering met ‘What about me’. Dit plaatje maakte hij met zijn vrouw Anneke onder de naam Herman & Angie. Het country duo zou drie singles en een LP maken. Herman overleed in 1995, pas 55 jaar, aan de gevolgen van een hersentumor.

 
Translate »
Share This