• Twitter
  • Facebook
Credits: YouTube

Achtergrondzanger Gustaph treedt in de spotlights van het Eurovisie Songfestival! De 42 jarige Gustaph is de verrassende winnaar van de Nationale Finale, die België vanavond live uitzond in Paleis 12. Hij treedt aan in Liverpool met het disco nummer ‘Because of you’.  ‘’t Is ni waar’, stamelde Gustaph toen de presentator van de Belgische preselectie, Peter Van de Veire, zijn naam afriep als winnaar na een spannende stemronde.

Achter Gustaph gaat Stef Caers schuil. Hij is afkomstig uit Antwerpen en deed eerder tweemaal mee aan het Eurovisie Songfestival, als achtergrondzanger.  In 2018 reisde hij af met Sennek naar Lissabon en in 2021 maakte hij deel uit als backing vocal van Hooverphonic, tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. “Maar toen stond ik ergens verstopt achter een zwart gordijn’, zei Stef Caers tijdens de finale. ‘Nu is het een persoonlijke vendetta om zelf op dat podium te geraken.”

Stef Caers schreef het winnende nummer samen met zanger en theatermaker Jaouad Alloul, en droeg het op aan zijn ‘chosen family’. Gustaph maakte in het verleden deel uit van de band Hercules & Love Affair, en scoorde in 2000 al een eerste hitje met ‘Gonna Lose You’, onder de naam Steffen. De ‘hoed, met een man eronder’ won nipt van The Starlings en Gala Drucot. Met name die laatste, zou een zeer bijzondere indruk hebben kunnen laten zien in Liverpool. Gustaph won niet de televoting, noch de meeste punten van de vakjury, maar door de mix van stemmen ging echter hij er met de winst vandoor.

 
Translate »
Share This