• Twitter
  • Facebook

Op 11 januari 1975 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Never can say goodbye’ van Gloria Gaynor. Voor de Amerikaanse zangeres werd het na ‘Honey Bee’(1974) haar tweede hit in Nederland. Het nummer werd heel wat jaartjes eerder geschreven door Clifton Davis en was bedoeld voor The Supremes. Maar hun platenlabel Motown Records vond het nummer, een ballad,  geschikter voor de Jackson 5.

In maart 1971 volgde hun release en al snel volgde een aantal andere artiesten die het opnam en uitbracht. Alleen al in 1971 blijken ten minste vijftien versies opgenomen te zijn. Daaronder bevonden zich artiesten als Johnny Mathis, Ray Conniff en Isaac Hayes. Hayes nam het overigens in 2008 nog een keer op voor de film Soul Men. In 1972 volgden meer uitgaven, waaronder een van James Brown.

De opzwepende versie van Gloria werd één van de populairste en bereikte de zevende plaats in de Nederlandse Top Veertig en ook in Amerika en Engeland werd het een dikke hit.  Daarna volgden meer hits voor Gaynor, zoals ‘Reach Out, I`ll Be There’(ook een cover) en ‘I Will Survive’.  The Communards maakten later ook nog een ‘zeer succesvolle versie van ‘Never Can Say Goodbye’.

 
Translate »
Share This