• Twitter
  • Facebook
Credits: Ron Kroon, Nationaal Archief, Anefo

VandaagRadio en Hitzound organiseren dit jaar een Eurovisie Top 40. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Breng hier jouw stem uit op je favoriete Eurovisie nummers aller tijden. De lijst zal worden uitgezonden op zaterdag 6 mei op VandaagRadio met DJ Corné Wolfs en op Rivierenland Radio met DJ Rob de Vaan (14.00-17.00). Op Rivierenland Radio zullen Erik Beks, Dick Westerdijk en Kees Veerman voor flitsende songfestival bijlages zorgen tussen 12.00 en 14.00 en 17.00 en 23.00 uur.

Je kunt alleen stemmen op liedjes die zijn ingezonden naar het Songfestival, vanaf 1956 tot nu.  Heb JIJ al gestemd? Dat kan op www.hitzound.com of op de FB pagina van Hitzound, bij een Songfestival tip.

Op 21 maart 1964 won Gigliola Cinquetti het Eurovisie Songfestival, dat in dat jaar werd uitgezonden vanuit de Tivoli-concertzaal in Kopenhagen in Denemarken. De 16-jarige tiener wint met het ontwapenende ‘Non Ho L`Eta’, wat zoveel betekende als ‘Ik ben nog te jong’. Te jong voor wat? Voor de liefde! In een eenvoudig zwart jurkje, met in het begin haar handen op de rug, zong ze haar liedje.

‘Ik ben nog te jong om in mijn eentje met jou ergens naar toe te gaan’. Haar armen gingen open en ze knikte vriendelijk naar het publiek en vervolgde: ‘Ik zou ook niet weten wat ik dan tegen je moest zeggen, want je bent veel slimmer dan ik’.  Het was de liefste afwijzing die je maar kunt bedenken en de kijkers omarmden haar. Toen het nummer was afgelopen en ze na een buiging wegliep, werd ze door de regisseur teruggeroepen want:  het publiek klapte zijn handen stuk! Gigliola won het Eurovisie Songfestival dan ook met overmacht en incasseert drie maal zoveel punten als de nummer twee Matt Monro met ‘I Love The Little Things.  In 1964 bestond de Veronica Top Veertig nog niet. Maar er was wel een Tijd voor Teenagers Top 10 in Nederland. Daar behaalde Gigliola Cinquetti de 2e plaats met ‘Non ho léta’.

 
Translate »
Share This