• Twitter
  • Facebook
Credits: Sony Music

Sony Music brengt een deluxe, achtdelige boxset uit van Older, het album dat George Michael uitbracht in 1996. De boxset komt uit op 8 juli en verschijnt in gelimiteerde oplage.  Op 13 mei 1996 bracht George Michael zijn derde solo-album Older uit. Het album stond destijds drie weken op nummer één in de hitlijsten en bleef in totaal 35 weken in de top 10 staan. Uit het album kwamen zes succesvolle singles voort, waaronder de nummer één-hits Fastlove en Jesus To A Child. Older behaalde in 22 landen de platina status, in Groot-Brittannië zelfs zes keer. Tot op heden heeft geen enkel ander album dit bereikt.

Op Older experimenteerde George Michael met muzikale stijlen. Het album ging volgens de zanger over een turbulente periode in zijn professionele en persoonlijke leven, waarbij ‘the power of love’ uiteindelijk zegevierde. Schrijven, opnemen en produceren van het album deed George Michael zelf. Daarover zei hij: “I think I composed the best, most healing piece of music that I’ve written in my life with this album… Older is my greatest moment.”

De limited edition deluxe boxset die Sony Music uitbrengt op 8 juli bevat opnieuw gemasterde, originele opnames van Older en Upper, de EP die George Michael in 1997 toevoegde aan Older. Upper verschijnt met deze boxset voor het eerst op vinyl. In totaal bestaat de set uit vijf cd’s en drie lp’s. Daarnaast bevat de set het boek The Story of Older, met daarin een essay van componist Dan Davies en bijdragen van andere artiesten over de totstandkoming van Older. In het boek staan ook zeldzame en nooit eerder vertoonde foto’s. De boxset bevat ook drie art prints van George Michael.  De deluxe, limited edition Older-boxset verschijnt ook digitaal.

 
Translate »
Share This