• Twitter
  • Facebook
Credits: David-Scheinmann-Wikipedia

Vandaag openen we wederom de Kluis van de Flops. Je vindt er plaatjes, die op single zijn uitgebracht, maar nooit de Veronica- of Nederlandse Top Veertig hebben gehaald. Echter: ze hebben de tand des tijds doorstaan en in veel gevallen zelfs uitgegroeid tot heuse classics. De kluis openen we in alfabetische volgorde van de titel van de plaat uit de periode 1964 – 2022.

Dit singletje had ik niet verwacht in de Kluis van de Flops aan te treffen, maar ‘A little respect’ van Erasure (1988) werd in Nederland geen hit! Het synth-pop duo, bestaande uit Vince Clarke en Andy Bell, schreef het nummer voor het album ‘The innocents’. Andy Bell was één van de eerste zanger die openlijk gay was. Tijdens concerten kondigde hij ‘A little respect’ soms als volgt aan bij zijn fans:  “When I was a little girl, I asked my mummy, ‘Can I be gay when I grow up?’ She replied, ‘Yes if you show a little respect.”

Erasure werd in 1985 opgericht.  In dat jaar plaatste Clarke (speelde eerder o.a. in Yazoo en Depeche Mode) een advertentie in Melody Maker voor een zanger. De 41ste aanmelding was Andy Bell, met wie hij uiteindelijk het synthpop duo Erasure vormde. Deze band werd later een van de best verkopende groepen in de Britse geschiedenis. ’Sometimes’ en ‘ABBA-Esque’ waren enkele van de hits van het duo. In Engeland bereikte ‘A little respect’ de 4e plaats in de Britse chart en bekroond met een platina plaat. In Nederland werd deze single van Erasure geheel over het hoofd gezien. Zelfs de Tipparade werd niet gehaald door deze gay anthem.

 
Translate »
Share This