• Twitter
  • Facebook

Op 23 juli 1976 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Don’t go breaking my heart’ van Elton John & Kiki Dee. Het nummer werd geschreven door Elton John en Bernie Taupin onder hun pseudoniemen Ann Orson en Carte Blanche.  Oorspronkelijk zou ‘Don’t go breaking my heart’ een duet worden tussen John en Dusty Springfield, maar zij sloeg het aanbod noodgedwongen af, omdat zij op dat moment te ziek was.

Zo viel de keuze op Kiki Dee, een protegee van Elton John. Zij had in 1974 al het genoegen gesmaakt internationaal te scoren met ‘I’ve got the music in me’. Kiki Dee was de eerste blanke Britse zangeres die bij het soul label Motown onder contract kwam. Ze hield, net als Elton John van vroege Motown duetten à la Marvin Gaye & Tammi Terrell. Elton en Kiki zongen het liedje los van elkaar in – hij in Toronto, zij in Londen.

Gek genoeg kwam ‘Don’t Go Breaking My Heart’ nooit officieel op een studioalbum van Elton John. Het was opgenomen tijdens de sessies voor ‘Blue Moves’, maar kwam niet op het album terecht. In 1995 verscheen het wel als bonustrack op een heruitgave van Rock of the Westies, oorspronkelijk uitgebracht aan het eind van 1975.  ‘Don’t go breaking my heart’ werd wereldwijd één van de meest verkochte singles van 1976 en bereikte o.a. in Amerika en Engeland de 1e plaats. In de Veronica Top Veertig noteerde het duo de 2e plaats.

 
Translate »
Share This