• Twitter
  • Facebook
Credits: Monimex, Wikipedia

VandaagRadio en Hitzound organiseren dit jaar een Eurovisie Top 40. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Breng hier jouw stem uit op je favoriete Eurovisie nummers aller tijden. De lijst zal worden uitgezonden op zaterdag 6 mei op VandaagRadio met DJ Corné Wolfs en op Rivierenland Radio met DJ Rob de Vaan (14-17). Op Rivierenland Radio zal Erik Beks voor flitsende songfestival bijlages zorgen tussen 12 en 14.00 en 17.00 en 18.00 uur.

Je kunt alleen stemmen op liedjes die zijn ingezonden naar het Songfestival, vanaf 1956 tot nu.  Heb JIJ al gestemd? Dat kan op www.hitzound.com of op de FB pagina van Hitzound, bij een Songfestival tip.

In 1979 nam namens Duitsland een bont gezelschap deel aan het Eurovisie Songfestival. Het circus streek dat jaar neer in Jeruzalem in Israël. De groep noemde zich Dschinghis Khan en hun bijdrage had dezelfde titel. De groep werd door Ralph Siegel speciaal voor het Eurovisiesongfestival samengesteld. Ze namen deel aan de Duitse voorronde, Ein Lied für Jerusalem, en wonnen deze met overtuiging. Ze droegen een klederdracht, die was zoals in de tijd van de Mongoolse heerser Dzjengis Khan in de 12e en 13e eeuw. De tekst over een massamoordenaar en strijder zou voor Israël mogelijk pijnlijk kunnen zijn, maar dat viel reusachtig mee. Met hun ‘Hoe’ Ha’, dat ze veelvuldig riepen in de tekst, kregen ze een staande ovatie in de zaal. Dschinghis Khan behaalde uiteindelijk de vierde plaats in de finale. In Nederland was het geen hit; maar in verschillende Europese landen zeker wel!

 
Translate »
Share This