• Twitter
  • Facebook

Op 25 februari 1978 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Winter in America’ van Doug Ashdown. De Australische zanger schreef het nummer samen met Jimmy Stewart zo tussen 1972 en 1974 tijdens een koude winter in Nashville.  Het nummer heette aanvankelijk ‘Leave love enough alone’ en werd zo ook door Ashdown in 1974 uitgebracht in Australië. De single werd geen succes. Enkele jaren later werd de re-release alsnog goed ontvangen in Australië, Nederland en België.

Ashdown begon zijn muziek carrière op 17-jarige leeftijd, toen hij besloot te verhuizen van Adelaide (Australië) naar Engeland. Daar speelde hij in een rockband. Eenmaal terug in Australië (1961) speelde hij in een band bij Bobby Bright. Enkele jaren later besloot hij solo te gaan en was de LP “This Is Doug Ashdown” (1965) het resultaat. In eigen land had hij in de sixties enkele bescheiden successen met “Something Strange” (1968) en “Whole Lotta Shakin’ Goin On”.

In 1970 werd hij mede-eigenaar van het label Sweet Peach en legde zo contact met Jim Stewart.  Met ‘The saddest song of all’ scoorde Doug een bescheiden hit in Australië.  Ashdown en Stewart verhuisden daarna naar Nashville in Amerika. Hier schreven ze onder meer ‘Leave love enough alone’ dat Ashdown eenmaal terug in Sydney aanvankelijk zonder succes uitbracht. In 1978 bereikte Doug Ashdown met ‘Winter in America’ de 13e plaats.  O.a. Rene Froger, Gerard Cox en The Kik namen het liedje later op.

 
Translate »
Share This