• Twitter
  • Facebook

Credits: Casablanca Records, Wikipedia

Op 4 november, maar dan in 1978, komt Donna Summer binnen in de Nationale Hitparade met ‘Mac Arthur Park’. Het nummer werd geschreven door Jimmy Webb. Het ging over zijn ex-vriendin, met wie hij toen een fijne tijd had in het Mac Arthur Park, gelegen in Los Angeles. De dan 20-jarige Jimmy biedt het liedje aan bij de band Association, die op dat moment bekend is van succesvolle nummers als ‘Cherish’ en ‘Windy’. Maar de groep heeft geen interesse. Niet zo slim, achteraf. Jimmy had al een paar pareltjes geschreven, zoals ‘Up, Up and Away’ (Fifth Dimension) , ‘By the Time I Get to Phoenix’ en ‘Wichita Lineman’ (Glen Campbell).

Slimmer is acteur Richard Harris: hij hapt toe!  De Britse aspirant-zanger nodigt Webb uit om naar Londen te komen en hem te helpen aan een paar nummers voor zijn LP “Tramp shining’. Uit de selectie van Jimmy Webb kiest hij voor ‘Mac Arthur Park’. Een gelukkige keuze, want het nummer groeit uit tot een grote internationale hit (1968) en zal talloze malen worden gecoverd, zoals door Justin Hayward, Waylon Jennings, The Four Tops en . . . . Donna Summer.

Donna`s producer, Giorgio Moroder, stelde haar voor een nieuwe versie op te nemen van ‘Mac Arthur Park’. Dan wel met een ingekorte tekst. Donna had al een aantal grote hits op haar naam gebracht, zoals ‘Last dance’ en ‘I feel love’. Moroder giet ‘Mac Arthur Park’ in een onweerstaanbare disco sound en het resultaat is een wereldwijde hit. Zo bereikte Donna met ‘Mac Arthur Park’ op de 1e plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100.  Daarnaast leverde het Summer haar eerste nominatie op voor de Grammy Award voor beste vrouwelijke vocale performance. Haar album ‘Live and More’ kreeg de award voor Favoriet Disco Album. ‘Mac Arthur Park’ was in de versie van Donna Summer ook succesvol in de Nationale Hitparade: het nummer behaalde de 8e plaats.

 
Translate »
Share This