Elke dag staan we stil bij de Treiterschijf. Het was de plaat die wekelijks veel geplugd werd op Radio Noordzee Internationaal en was van 1971 tot 1974 de tegenhanger van de Veronica Alarmschijf. Op 7 april 1973 werd ’I`m a clown’ van David Cassidy uitgeroepen tot Treiterschijf op Radio Noordzee Internationaal. Het nummer was gepend door Tony Romeo. De release van het tieneridool volgde op de single ‘Rock me baby’ (1972), dat de top tien bereikte in Nederland.

David was het enige kind dat acteur Jack Cassidy en Evelyn Ward samen kregen. Hij brak wereldwijd door in de rol van Keith Partridge in de televisieserie The Partridge Family (1970-1974). De serie maakte van Cassidy een waar tieneridool. De massahysterie rond zijn optredens kreeg zelfs een eigen naam: “Cassidymania”. Tijdens een dringpartij bij een concert in het Londense White City Stadium vond in 1974 helaas een 14-jarig meisje de dood.

Met de sitcomserie met een muzikale familie scoorde Cassidy een nummer 1 hit in de Veronica Top Veertig met ‘I think I love you’ (1972). Het singletje had een dubbele A-kant, want ook ‘Breaking Up Is Hard To Do’ werd veel gedraaid op de radio.  Solo scoorde hij in Nederland vooral met de top 10 hit ‘How Can I Be Sure’ (1972). In Amerika en Engeland was het succes van Cassidy nog vele malen groter.  Na ‘Rock me baby’ werd ‘I am a clown’ zijn laatste solohit. Althans in Nederland. Het nummer bereikte de 21e plaats in de Radio Noordzee Top 50.

‘Daydreamer’ was in 1973 een nummer 1 hit in Engeland en deed het ook goed in Australië, Ierland en Zuid Afrika. Ook ‘If I didn`t care’, ‘I write the songs’ en ‘The last kiss’ waren grote hits voor Cassidy in Engeland. Op het toppunt van zijn roem had hij wereldwijd de grootste fanclub.  Cassidy is drie keer getrouwd geweest en had een dochter (actrice en zangeres Katie Cassidy) en een zoon. Hij overleed in 2017 drie dagen nadat zijn nier- en leverfunctie haperden en uiteindelijk uitvielen.

 
Translate »
Share This