Elke dag staan we bij Hitzound  stil bij de Treiterschijf. Het was de plaat die wekelijks veel geplugd werd op Radio Noordzee Internationaal en was van 1971 tot 1974 de tegenhanger van de Veronica Alarmschijf. Op 28 april 1973 werd ’Zo zal deze zomer zijn’ van Ciska Peters uitgeroepen tot Treiterschijf op Radio Noordzee Internationaal. Het nummer was geschreven door Jack White en, daar heb je hem weer: Peter Koelewijn.  De Nijmeegse debuteerde in 1962 op een talentenjacht en won de Grote Prijs van Radio Luxemburg. Een ronkende start van haar carrière en niet alleen omdat een auto won!

Het duurde niet lang, of Ciska kon een contract tekenen bij platenmaatschappij MMP, onderdeel van CNR.  Ze treedt in 1963 op tijdens het Knokke-festival en een jaar later is ze één van de voorprogramma’s van The Beatles in Blokker. Voordat de Veronica Top Veertig officieel van start gaat in 1965, heeft Peters al twee hits gemaakt: ‘Wie weet’ en ‘Niemand zal mijn tranen zien’.

In de jaren zeventig viert haar carrière hoog tij. Ze scoort dan meerdere hits, zoals ‘Dans naar de zon’, ‘España Mañana’, ‘Kom in mijn armen’ (met Aristakes) ‘Zeeman’ en “De zwarte kat”.  Haar grootste succes wordt ‘Naar de kermis’, samen met Ronnie Tober. Oorspronkelijk was dit een Duitstalig nummer van Emily & Tom (‘Ach Heinrich’)  Ook werkt Ciska mee aan ‘Een heel gelukkig Kerstfeest’, een top tien hit met o.a. Ronnie Tober, Nico Haak, Bonnie st. Claire en Willeke Alberti.  Met ‘Zo zal deze zomer zijn’ bereikte Ciska Peters de 24e plaats in de Radio Noordzee Top 50.

Samen met haar echtgenoot Pim ter Linde startte ze het eerste professionele artiestenmanagement die Nederland rijk was. Bij Interlinde Artists Management stonden veel Nederlandse artiesten onder contact zoals Bonnie st. Claire, Adèle Bloemendaal, LUV, Don Mercedes, Saskia & Serge, Ron Brandsteder, Vanessa en Lee Towers. In 2005 stopten ze daarmee. Maar twee jaar later begon ze samen met haar echtgenoot een nieuw organisatiebureau, Ciska Peters Events.

 
Translate »
Share This