• Twitter
  • Facebook

Dragon FM en Hitzound organiseren dit jaar een Eurovisie Top 40. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Breng hier jouw stem uit op je favoriete Eurovisie nummers aller tijden. Dit mogen winnende acts zijn, maar ook acts die in de halve finale van het Songfestival bleven steken. Heb JIJ al gestemd?

Voor deze songfestival tip gaan we terug naar de Noorse inzending uit 1985. Ken je die nog? Bobbysocks, was een Noors popduo, bestaande uit de zangeressen Hanne Krogh en Elisabeth Andreassen. Het tweetal ontmoette elkaar voor het eerst in 1983 in België. Het verhaal gaat dat een helderziende aan Krogh verteld had dat ze groot succes zou oogsten als duo, samen met een andere Noorse artiest. Krogh dacht aan Anita Skorgan, die al verscheidene malen aan het Eurovisiesongfestival had meegedaan, maar begon te twijfelen toen ze Andreassen ontmoette.

Andreassen was in Zweden geboren, maar beschikte ook over een Noors paspoort. Samen richtten zij de groep Bobbysocks op. Het duo won in 1985 de Melodi Grand Prix, de Noorse voorronde voor het Eurovisiesongfestival met de retro bijdrage ‘La det swinge’.  Beide dames hadden al een keer aan het songfestival meegedaan: Krogh weinig succesvol op piepjonge leeftijd in 1971 en Andreassen in 1982 toen ze als lid van de groep Chips een achtste plaats in de wacht sleepte voor Zweden. Bobbysocks zorgden met hun inzending voor de allereerste Noorse overwinning op het songfestival. ‘La det swinge’ of ‘Let it swing’, bereikte de 1e plaats in Noorwegen en België en deed het ook in de rest van Europa goed. In de Nederlandse Top Veertig behaalden Bobbysocks de 13e plaats.

 
Translate »
Share This