• Twitter
  • Facebook
Credits: M.N.A. van den Bogaart, Wikipedia

VandaagRadio en Hitzound organiseren dit jaar een Eurovisie Top 40. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Breng hier jouw stem uit op je favoriete Eurovisie nummers aller tijden. De lijst zal worden uitgezonden op zaterdag 6 mei op VandaagRadio met DJ Corné Wolfs en op Rivierenland Radio met DJ Rob de Vaan (14.00-17.00). Op Rivierenland Radio zullen Erik Beks, Dick Westerdijk en Kees Veerman voor flitsende songfestival bijlages zorgen tussen 12.00 en 14.00 en 17.00 en 23.00 uur.

Je kunt alleen stemmen op liedjes die zijn ingezonden naar het Songfestival, vanaf 1956 tot nu.  Heb JIJ al gestemd? Dat kan op www.hitzound.com of op de FB pagina van Hitzound, bij een Songfestival tip.

Voor deze Songfestivaltip gaan we precies vijftig jaar terug naar de tijd. Het Eurovisiesongfestival 1973 was het achttiende Eurovisiesongfestival en vond plaats op 7 april 1973 in Luxemburg. Namens Nederland werd Ben Cramer afgevaardigd. Tijdens de Nationale Finale mocht hij vier liedjes zingen in een bomvol Carré. Met een overmacht aan punten won ‘De oude muzikant’, een lied dat geschreven werd door Pierre Kartner.  In het nummer werd een Parijse muzikant beschreven die in het verleden veel bekendheid genoot en rijk was, maar is afgegleden tot het niveau van een anonieme straatmuzikant.

De inzending kwam als dertiende op de avond op. Een bijzonder getal, dat bleek voor Cramer! Zo sliep hij in het hotel sliep op kamer nummer 13. Tijdens de repetities drong Ben een smetteloos wit pak, waarmee hij het podium op zou gaan. Helaas botste onderweg Cliff Richard, die namens Engeland meedong, tegen Ben Cramer aan. Helaas had Cramer een glas chocolademelk in zijn handen, en er vielen spetters op het pak. Gelukkig konden die er uit gepoetst worden. In de Veronica Top Veertig behaalde ‘De oude muzikant’ de 13e plaats.  Op het Eurovisie Songfestival eindigde Ben Cramer net een plaatje lager, op nummer 14.

 
Translate »
Share This