Elke dag staan we bij Hitzound  stil bij de Treiterschijf. Het was de plaat die wekelijks veel geplugd werd op Radio Noordzee Internationaal en was van 1971 tot 1974 de tegenhanger van de Veronica Alarmschijf. Op 9 juni 1973 werd ’Dancing on a Saturday night’ van Barry Blue uitgeroepen tot Treiterschijf op Radio Noordzee Internationaal.  Ik beken: van deze single krijg ik noooooit genoeg. Barry Blue schreef het met Lynsey De Paul. Zijn blauwe glitterkostuum en plateauschoenen verraden al dat hij net als o.a. Gary Glitter en Slade behoorde in de categorie glamrock.

Je zag haar hier boven al staan als songwriter: Lynsey de Paul. Hij schreef voor haar de nummer 1 hit ‘Sugar me’. Op de single van Barry drumde John Richardson, die niet lang daarna toetrad tot The Rubettes. Andere muzikanten op Barry`s debuutplaat waren Chris Rea (gitaar), Frank McDonald (basgitaar), Gerry Shury (keyboards) en Andreas Toumazis (bouzouki).  Die laatste speelde ook op enkele lp’s van Cat Stevens.  Dancin’ (on a Saturday Night) bleek in Nederland zijn grootste hit te worden. Het nummer bereikte de 15e plaats in de Radio Noordzee Top 50.

Na nog te hebben gescoord met enkele solo singles, zoals ‘Do You Wanna Dance?’ en Miss Hit and Run’ , was Barry Blue voornamelijk actief als auteur en producent. Zo had Brotherhood of Man met het door hem geschreven ‘Kiss Me, Kiss Your Baby’ eind 1975 hun internationale comeback. Andere artiesten, met wie hij had samengewerkt, waren Bananarama, Heatwave, Cheryl Lynn, Céline Dion, Diana Ross, Dana, Dina Carroll en Cry Sisco!.

 
Translate »
Share This