Op 29 augustus 1981 komt ‘Why tell me why’ van Anita Meyer binnen in de Nationale Hitparade. Het nummer was geschreven door Piet Souer en betekende min of meer de comeback van de Rotterdamse zangeres. Souer werkte eerder ook al mee aan ‘Ik Zie Een Ster’ van Mouth & MacNeal, ‘De Eerste Keer’ van Maxine & Franklin Brown, ‘Upside Down’ van Vanessa en ‘You’re The Greatest Lover’ van Luv’.  Anita Meyer had al een aantal hits op haar naam gebracht.

Eerst als bandlid van Rainbow Train (o.a. “Heaven on Earth’) en daarna als solo zangeres. ‘The Alternative way’ (een samenwerking met Hans Vermeulen) werd in 1976 een nummer 1 hit. ‘You can do it’ bereikte ook de top tien. Maar als het succes voor de LP ‘ I Love You Too Much’ (1979), een samenwerking met Rainbow Train tegenvalt, komt er een eind aan de samenwerking tussen Meyer en Vermeulen. Rainbow Train valt uit elkaar.

Meyer stapt over naar platenlabel Ariola en komt onder de hoede van Martin Duiser (producer), Piet Souer (componist) en arrangeur Hans Hollestelle. De eerste bescheiden successen zijn ‘Rock Me Up A Mountain’ en ‘The hurtin’ doesn`t go away’.  Maar ‘Why tell me why’ is de zomer van 1981 de gedroomde terugkeer aan de top voor Anita. De single bereikt de eerste plaats in de Nationale Hitparade en wordt de best verkochte single van 1981. Het was afkomstig van haar nummer 1 album ‘Shades Of Desire’, waar o.a. ook de opvolger ‘They don`t play our lovesong anymore’ op te vinden is.

De Zweedse songfestivalzangeres Carola zingt een vertaling (‘Säg Mig Var Du Står’), net als de Algerijnse zangeres Julie Pietri:  ‘Je Veux Croire’. In België bereikt ‘Why tell me why’ tweemaal de eerste plaats. Niet alleen in 1981, maar ook in 2011 als Frank Van Herwegen, alias DJ F.R.A.N.K, het nummer remixt naar ‘Discotex! (Yah!)’.

 
Translate »
Share This