• Twitter
  • Facebook

Op 9 november 1974 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Simone’ van Albert West. Het nummer werd geschreven door England Dan & John Ford Coley. Deze twee mannen zouden in 1976 zelf een grote Amerikaanse hit op hun naam brengen met ‘I’d really love to see you tonight’. Ook het B-kantje van Albert verdient een opmerking. ‘Sitting in a palmtree’ was namelijk gepend door Björn Ulvaeus & Benny Anderson van ABBA.

Een jaar eerder verliet Albert de groep The Shuffles om solo verder te gaan. In het voorjaar van 1973 wordt zijn eerste solo single’ Ginny Come Lately’, een cover van Brian Hyland, een grote hit. Ook internationaal: in Oostenrijk blijft West zelfs bijna een jaar lang in de hitlijst staan. Het werd daar een nummer 1 hit en hield dat 12 weken vol.  Ook de covers ‘Tell Laura I Love Her’ en ‘Put Your Head On My Shoulder’ behalen een stevige notering in de Veronica Top Veertig.

Maar 1974 was niet zo’n goed jaar voor de sympathieke zanger. ‘Just one of life’s little tragedies’ en ‘It keeps right on a hurtin’ worden kleine hitjes. Het succes voor ‘Simone’ komt dan ook als geroepen. Het nummer behaalt de 16e plaats in de hitlijst. Een jaar later zou Albert meedingen in het Nationale Songfestival met ‘De laatste trein’ (Ýou and me’), die hem terug zou brengen naar de top tien van de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This