Elke dag staan we bij Hitzound stil bij de Treiterschijf. Het was de plaat die wekelijks veel geplugd werd op Radio Noordzee Internationaal en was van 1971 tot 1974 de tegenhanger van de Veronica Alarmschijf. Op 11 mei 1974 werd ‘Just One of Life’s Little Tragedies’ van Albert West uitgeroepen tot Treiterschijf op Radio Noordzee Internationaal. Hij schreef het nummer samen met Job Maarse en J.J. Muso.  De Nederlandse zanger werd in 1949 geboren en kwam al op jonge leeftijd terecht in de muziekwereld.

Hij was 14 jaar toen hij de zanger werd van The Shuffles. In 1969/1970 scoorde de band zijn grootste hit met “Cha-la-la, I need you”. De single stond 19 weken in de Top 40 en wereldwijd werden er vijf miljoen singles van verkocht. Albert verliet de Brabantse band in 1973 om een solocarrière te starten.

Niet zonder succes: in mei `73 In mei werd zijn single “Ginny come lately “ (een cover van Brian Hyland) een grote hit in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. In Oostenrijk was het zelfs 12 weken lang nummer 1.  Zo succesvol was ‘Just one of life`s little tragedies’ niet, ondanks het predicaat Treiterschijf. De single bereikte de 15e plaats in de Radio Noordzee Top 50.

 
Translate »
Share This