• Twitter
  • Facebook

Op 19 februari 1977 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Knowing Me, Knowing You’ van ABBA. Het nummer werd geschreven door Benny Andersson, Björn Ulvaeus, samen met hun manager Stig Anderson. Anni-Frid Lyngstad kreeg de vocale hoofdrol in ‘Knowing me, knowing you’.  “I think this ranks as one of our five best recordings”, zegt Benny over het nummer. “But I also think it stands up as a song in itself.”

‘Knowing Me, Knowing You’  had de werktitels “Ring It In” en “Number One, Number One” gehad. Het nummer staat op het zeer succesvolle album ‘Arrival’. Het B-kantje van de single werd ‘Happy Hawaii’. Dit nummer was ook bedoeld voor het album, maar werd echter herschreven en opnieuw opgenomen. Nu als ‘Why did it have to be me’. Niet met Agnetha en Frida in de vocale hoofdrollen, maar Björn Ulvaeus.

“Knowing me, knowing you’ is ook verwerkt  in de musical Mamma Mia!.  ‘Knowing me, knowing you’ is trouwens de eerste in de reeks van ‘marriage-gone-wrong’ songs. “I think this ranks as one of our five best recordings”, zegt Benny. “But I also think it stands up as a song in itself.” Bij het uitkomen van de single geeft ABBA overigens haar eerste live concert in Engeland in de Royal Albert Hall. Met ‘Knowing Me, Knowing You’ scoorde Abba in o.a. Engeland en Duitsland een vette nummer 1 hit. De succesvolle single uit 1977 werd daar hun vierde nummer 1 hit binnen vijftien maanden.  Niet bij ons, waar ‘Knowing me, knowing you’ bleef steken op nummer 3 in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This