Van zijn pas verschenen album “Formidabel” brengt Wolter Kroes een nieuwe single uit. Het nummer heet WAT IS HET LEVEN TOCH MOOI. Het is een cover van “What A Wonderful World” uit 1968 van de wereldberoemde jazztrompettist en zanger Louis Armstrong. Het nummer is afkomstig van “Formidabel”. Wolter over de plaat: “Het had makkelijk geweest om alle muziek van oude orkestbanden te halen, dat voelde niet goed. Dan moet ik me vormen naar het werk van een ander, terwijl ik juist mijn eigen gevoel wil overbrengen. Daarom ben ik zo blij met de fantastische teksten van Jan Keizer, die daar één ingrediënt van zijn. Maar álles moest kloppen, dus is voor elk nummer tevens een nieuwe partituur geschreven. Elk nummer is ingespeeld door een volledig orkest, met veel strijkers en een batterij blazers. Met Edwin van Hoevelaak ben ik naar Londen gegaan om FORMIDABEL te masteren in de wereldberoemde Metropolis Studios, waar ook de mastering voor artiesten als Adele, Tom Jones, Amy Winehouse en vele anderen is gedaan”.

 

 
Translate »
Share This