Wolter Kroes brengt op 7 oktober zijn nieuwe album “Formidabel” uit. Het wordt een spraakmakende plaat vol met “songbook” klassiekers. Alle nummers zijn opgenomen met producer Edwin van Hoevelaak in de Rooftop Studios. Wolter over de plaat: “Het had makkelijk geweest om alle muziek van oude orkestbanden te halen, dat voelde niet goed. Dan moet ik me vormen naar het werk van een ander, terwijl ik juist mijn eigen gevoel wil overbrengen. Daarom ben ik zo blij met de fantastische teksten van Jan Keizer, die daar één ingrediënt van zijn. Maar álles moest kloppen, dus is voor elk nummer tevens een nieuwe partituur geschreven. Elk nummer is ingespeeld door een volledig orkest, met veel strijkers en een batterij blazers. Met Edwin van Hoevelaak ben ik naar Londen gegaan om FORMIDABEL te masteren in de wereldberoemde Metropolis Studios, waar ook de mastering voor artiesten als Adele, Tom Jones, Amy Winehouse en vele anderen is gedaan. Dit om exact het juiste geluid te krijgen. Ik heb veel geïnvesteerd in dit project, zowel emotioneel als financieel. Muziek is gevoel en de luisteraar prikt er dwars doorheen als de details niet helemaal goed zijn uitgewerkt. Je moet iets goed doen, of er gewoon niet aan beginnen.” Eerste single van de plaat wordt de titeltrack FORMIDABEL, origineel van Charles Aznavour. Voila.

 

 
Translate »
Share This