Nu de kruitdampen rond het Eurovisie Songfestival zijn opgetrokken en OG3NE weer huiswaarts is gekeerd, rijst de vraag: hoe nu verder? In Duitsland is dat niet anders: na afloop van het Songfestival vroeg de presentator zich wanhopig af, wie Duitsland uit het slop moet trekken. De naam van Helene Fischer lag op ieders lippen. We gaan het zien! Met “Lights And Shadows” wisten Amy, Lisa en Shelley de finale te halen, waarvoor hulde, maar bleven net als Douwe Bob in 2016 steken op een 11e plaats in de finale. Dat moet beter kunnen maar wie kan dat? Wie moet Nederland het volgend jaar sturen naar Portugal? Wie kan Nederland naar de toppositie brengen in 2018? Hitzound heeft een paar suggesties. En jij?

 

1. Ilse DeLange
Met The Common Linnets maakte Ilse een onwisbare indruk op het Songfestival met “Calm After The Storm”. Wat Ilse 100% in huis heeft, is autothenticiteit, sterke vocals, uitstraling en bovendien schrijft Ilse haar nummers zelf. Ze gaat haar eigen weg en dat kan van beslissende invloed zijn op de kracht van de inzending. De in te zenden compositie is namelijk heel belangrijk en dat is Ilse 100% toe te vertrouwen. Onze top favoriet.

 

2. Rondé
De jonge indiepopband sleepte onlangs een gouden plaat binnen voor hun debuut “Run”. Met hun huidige single “Naturally” staat de band nu in de picture. Rondé bestaat uit zangeres Rikki Borgelt, gitarist Armel Paap, drummer Sharon Zarr, bassist Cas Oomen en toetsenist Adriaan Persons. Bij 3FM werden ze Serious talent en kreeg de band 3 megahits. Internationaal is deze band nog niet doorgebroken. Dat hoeft geen nadeel te zijn. Hun sound is om bij weg te dromen én soms op te dansen.

 

3. Kensington
In Nederland de grootste band van dit moment. Kensington maakt toegankelijke gitaarpop met een vleug indie pop: soms blij en springerig, soms melancholiek. Maar altijd met een dijk van een wall of sound. Na het grote succes van “Rivals” scoren ze ook nummer 1 met hun plaat “Control” Muzikaal staat de band zijn mannetje, maar kunnen ze Europa inpakken?

 

4. Waylon
Deze gast heeft samen met Ilse DeLange een fantastistische prestatie neergezet met The Common Linnets. Waylon straalt een oprechte liefde uit voor zijn country/ americana sound, dat internationaal goed begrepen werd en dat kan hij solo of met een band in 2018 ook geloofwaardig neerzetten. Waylon is eigenzinnig en puur en gaat voor kwaliteit. Serieuze kanshebber! En wat blijkt: op 9 november kiest AVROTROS voor Waylon! Hij vertegenwoordigd Nederland volgend jaar in Lissabon.

 

5. Chef Special

Het afgelopen jaar heeft deze Haarlemse band internationale ervaring opgedaan in Amerika en met groot succes. Ze speelden kriskras door de USA met Twenty One Pilots. Hun eerste album werd met goud bekroond en hun tweede plaat “Amigo” gaat ook hard op weg naar hetzelfde resultaat.

 

6 . Dotan
Dromerige folkpop: dat kan het goed gaan doen op het Eurovisie Song Festival. Hij maakte niet alleen in Nederland indruk met zijn album “7 Layers” (dubbel platina) en de nummer 1 hit single HOME, maar ook in het buitenland werd dit een grote hit. Vorig jaar werd hij al benaderd, maar kon vanwege de drukke werkzaamheden rond zijn project “7 Layers Sessisons “ geen tijd vrij maken. Met zijn opvallende sound is hij in zijn voordeel.

 

7. Kovacs
Eigenzinnigheid is een uitstekende troef op het Eurovisie Songfestival. Sharon Kovacs zal zeker opvallen. De zangeres heeft het charisma om de aandacht van de kijker vast te houden. Kovacs won al de prestigieuze European Border Breakers Award (EBBA). Deze Europese prijs wordt elk jaar aan tien veelbelovende nieuwe artiesten uitgereikt. Criteria: de nog (vrij) onbekende band of artiest moet ook buiten haar eigen landgrenzen succes hebben met de plaat die ze tijdens het kalenderjaar uitbracht. Eerder won Adele de prijs al evenals Stromae en Disclosure.

 

8. Armin van Buuren, Afrojack, Tiësto, Hardwell of Lucas & Steve samen met Maan
Nederland heeft de beste Dj’s ter wereld. Waarom niet Armin van Buuren, Hardwell.,Afrojack, Tiesto of Lucas & Steve naar Portugal? De Nederlandse DJ`s en producers bestormen met grote regelmaat de internationale charts en weten als geen ander pakkende dance songs af te leveren. Nederlandse techno is groot. De DJ`s kunnen scoren in combinatie met een zanger of zangeres. Bijvoorbeeld met Maan. Zij doet dit jaar mee bij De Beste Zangers van Nederland dat kan dienen als testcase de komende tijd. OG3NE deed vorig jaar mee aan dit programma van de AVROTROS, die ook het Songfestival organiseert.

9. Artiesten die aangeven interesse te hebben in het Songfestival 2018 zijn Caro Emerald en Alain Clark. Wie volgt?

 

 
Translate »
Share This