Op 8 december 1984 komt Wham nieuw binnen in de Nationale Hitparade met ‘Last Christmas’. Het stond samen met ‘Everything she wants’ op één singeltje. Het nummer werd geschreven door George Michael. ‘Last Christmas’ was Wham!’s troef in de gooi naar de eerste plaats in de Britse hitlijst. In de race om de nummer 1 leek de grote concurrent Frankie Goes To Hollywood, die dat jaar een nummer-één-hit behaalden met het nummer ‘The Power of Love’.  Uiteindelijk werd ‘Last Christmas’ voorbijgestreefd door Band Aid’s benefiet single ‘Do they know it`s Christmas’, waar Wham zelf ook aan meewerkte.  Desondanks heeft ‘Last Christmas’ de status van “kerstklassieker” behaald en keert jaarlijks terug in de december hitlijsten.

Vlak voor zijn overlijden (2016) tekende George Michael nog een contract waarin hij akkoord ging met de film die dezelfde titel draagt als de grote Wham!-kersthit uit 1984. Emma Thompson en Bryony Kimmings schreven het script. In een interview met Radio Times vertelt Kimmings dat George hoopte dat homoseksualiteit ook aan bod zou komen in de kerstfilm. Tenslotte was George ook gay. „Ik bedacht ook transseksuele personages, maar ik weet niet meer hoeveel hiervan nog over is in het uiteindelijke script. Ik hoop in elk geval dat homoseksualiteit volop aan bod komt in de film, want de film is tenslotte gebaseerd op Last Christmas. George was zo’n grote strijder op het gebied van homorechten.”

De kerst hit van Wham behaalde de 2e plaats in de Nationale Hitparade en is bekroond met platina. Na de Wham! periode, die slechts vijf jaar duurde, startte George Michael een zeer succesvolle solo carrière.

 
Translate »
Share This