Op vrijdag 29 januari brengt Weezer het veertiende album ‘OK Human’ uit bij Crush Music/Atlantic. De eerste single uit de plaat heet ‘All My Favorite Songs’. Iedereen die hen een beetje volgt, weet dat 2020 het jaar van Weezer zou zijn. De heren maakten met ‘Van Weezer’ namelijk een hommage aan hun meest favoriete metalbands aller tijden. Die release viel echter in het water toen zowel de plaat als de voorziene Hella Mega Tour met Green Day en Fall Out Boy werd uitgesteld. Het optreden in Stadspark Groningen staat momenteel  gepland voor 23 juni 2021.

Vorig jaar was frontman Rivers Cuomo druk bezig aan de piano en deze keer nam hij inspiratie van een andere muzikale bron, namelijk: ‘Pet Sounds’ van The Beach Boys. Gedurende de zomer hielden Cuomo en de band – samen met een 38-koppig orkest – opnamesessies met behulp van analoge technologie totdat de plaat compleet was. Het resultaat heet ‘OK Human’ en is een brutale knipoog naar Radioheads technofobe plaat ‘OK Computer’.

Het is niet alleen de eerste keer dat Weezer een plaat uitbrengt met volledig orkest, maar ‘OK Human’ bevat ook enkele van Cuomo’s beste en meest persoonlijke songs die hij in de afgelopen tien jaar schreef. Elk nummer op de plaat schittert  bovendien feller en klinkt brutaler dankzij de strijkers-en hoornarrangementen die producer Jake Sinclair en arrangeur Rob Mathes voor hun rekening namen.

 
Translate »
Share This