Waylon heeft het mislukken van zijn Eurovisie missie aan zichzelf te wijten. In aanloop naar het Songfestival nam de zanger de ene na de andere eigenzinnige beslissing. Om te beginnen koos de zanger ‘uitgerekend het minst toegankelijke lied’ (aldus AD) tijdens DWDD. De grootste fout die de zanger maakte, was de act, dat een bizarre combi vormde met de country rock.

Deze act werd door veel mensen dan ook niet begrepen. Geen sobere presentatie van een rockster met gitaar, maar een chaotische act met vier agressief bewegende dansers. “Krumping”, zo doceerde Waylon het Songfestivalpubliek op dwingende toon. Wie dát niet begreep was niet “slim genoeg”, aldus de zanger op sociale media.

Waylon`s benadering leverde hem uiteindelijk slechts een 18e plaats op. Was de zanger dan niet voor de eindzege naar Portugal afgereisd? Waylon: “Dit is niet waarvoor we kwamen en ook niet wat we hadden verwacht, nee”, zei hij. “Ik ben door veel mensen goed begrepen en door een heleboel mensen ook niet.” En daar legt de zanger ongewild zelf de vinger op de zere plek. Volgens AD reporter Raatgever (door Waylon geboycot) zou de AVRO-TROS er goed aan doen zijn rol in deze Songfestival-mislukking goed te gaan evalueren. Kreeg Waylon niet te veel vrijheid? De Songfestival-deskundigen van de AVRO-TROS moeten meer invloed krijgen, meent hij. “De huidige opstelling is te laks om in de buurt te komen van de eindzege.” Over 4 jaar hoopt Waylon weer af te reizen naar het liedjesfestival. Thanks, but no thanks.

 

 

 
Translate »
Share This